Maskinførere med nye New Holland gravemaskiner fra venstre Jon Grøtteland, Arild Høyen, Trond Bø, Glenn Hobberstad og Tor Gunnar Vestly. Nils Hatteland og Roar Østerhus fikk også nye maskiner, men var ikke til stede da bildet ble tatt.
Maskinførere med nye New Holland gravemaskiner fra venstre Jon Grøtteland, Arild Høyen, Trond Bø, Glenn Hobberstad og Tor Gunnar Vestly. Nils Hatteland og Roar Østerhus fikk også nye maskiner, men var ikke til stede da bildet ble tatt.

New Holland-septett til Risa AS

Rishaug Anleggsmaskiner AS leverte nylig syv New Holland gravemaskiner til Risa AS på Jæren. Dette er den største enkeltleveransen for Rishaug noensinne.

Med denne leveransen har Risa på Nærbø nå 15 New Holland-maskiner. Salgssjef Martin Fusche i Rishaug Anleggsmaskiner er både stolt og glad over den store leveransen til Risa som er en av de toneangivende entreprenørene i Rogaland, for øvrig Rishaugs beste salgsfylke.

Klepp-redskap

Den nye NH-septetten til Risa består av fem E215BLC (ca. 23 tonn), en E245BLC (24 tonn) og en E235BSR (26 tonn). Alle maskinene har KM70 HK-feste og1100 lgraveskuffe fra Klepp Mek. Tannsystemet er Kvernex M48 VB. Septetten er også utstyrt med pusse-, hammer- og sakshydraulikk, og maskinføreren kan elge mellom 18 forhåndsinnstillinger på ekstrahydraulikken både for trykk og mengde. Alle New Holland-maskiner leveres også med egen pumpe for pussehydraulikk som gir ca. 50 l/min./250 bar.

Slangebruddventiler på bom og stikke, overlastalarm og kraftig heisekrok inngår også i utstyrpakken på de nye Risa-maskinene som har standardstikke på2,94 mog rekkevidde på ca.10,20 m, tre beltestyringer på hver side, automatisk klimaanlegg, xenonlys, luftfjæret førerstol og bunkringspumpe med Auto Stopp.

E215BLC og E245BLC har 6-sylindret CNH-motor (6,7 l) med effekt på 117 kW/160 hk. Hydraulikkapasiteten er 2x220 l/min, samt ca. 50 l/min fra pusshydraulikkpumpa.      

Største SR-maskinen

E235BSR som er den største SR-maskinen (kort radius) fra New Holland, har med700 mmbelteplater et overheng på18 cmved rotasjonen. Maskinen henter krefter fra en 4-sylindret (5,1 l) Hino-motor på 160 hk. Beltegraveren som er svært stillegående med utvendig støy på 95 dB(A) og 67 dB(A) i førerhytta, har samme hydraulikkapasitet som E215BLC. Alle New Holland-maskiner har nå forlenget skiftintervall av hydraulikkoljen til 5000 timer.

To av maskinene er utstyrt med Easy Dig Vision 3D GPS maskinstyring fra Hella Maskin Rogaland, én maskin får tilsvarende anlegg fra ScanLaser. De syv maskinene er produsert i tre forskjellige land, Japan, Italia og USA.

Forsiden nå