Geir A. Mo frykter rasering av transportbransjen.
Geir A. Mo frykter rasering av transportbransjen.

NLF-sjefen: - Opptrer fiendtlig mot norsk godstransport

  - Det de i realiteten foreslår er å forsterke avviklingen av den norskeide landtransporten.

forslag til ubegrenset kabotasjekjøring

Det er Geir A. Mos kommentar til NHO Logistikk og Transports innenfor syv dager, med argumentet om at dette vil gjøre det enklere å kontrollere.

NHO Logistikk og Transport har presentert sine synspunkter til Samferdselsdepartementet på norsk godstransport sin posisjon i et fremtidig europeisk transportmarked.

Svekker konkurransen

Mo viser til AT.no som nylig skrev at NHO Logistikk og Transports næringspolitiske direktør, Erling Sæther, mener at et forbud mot kabotasje vil svekke konkurransen og øke kostnadene for næringslivet.

- NLF er for konkurranse, men det må skje på like vilkår, og den konkurransen som kabotasjekjøringen hittil har brakt med seg er alt annet enn det, sier adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.

Prispress

Ifølge NLF-sjefen har kabotasje, både lovlig og ulovlig, presset prisene på godstransport i Norge. Det blir stadig vanskeligere for norske transportører å dekke inn lønns- og driftskostnader, samtidig som de skal betale skatter og avgifter til staten.

Dumping

- NHO LT skilter med at de sysselsetter 9000 biler i Norge. NLF, med sine 15.000 biler i ryggen, finner det besynderlig at de ikke er mer bekymret for hvordan disse bilene skal kunne konkurrere mot transport til sterkt dumpede priser, sier Mo.

Forsiden nå