Her er to av de tre knusesettene, som Stangeland Maskin bidro med hos Norsk Stein på Jelsa, i aksjon i sommer.

- Norgesrekord med mobile knuseverk?

Stangeland Maskin rykket inn og knuste 746.560 tonn stein på 34 dager med mobile knuseverk hos Norsk Stein på Jelsa da deres knuseverk fikk stans midt i juni.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Stangeland Maskin hastemobiliserte personell og utstyr for å hjelpe Norsk Stein da de i midten av juni 2019 fikk stans i knuseverket sitt på Jelsa (Rogaland).

I løpet av en periode på 34 dager ble det knust 746.560 tonn stein med Stangelands mobile knuseverk.

Anlegget på Jelsa produserer årlig 11 millioner tonn stein. Knusing av stein er kritisk viktig i produksjonen, og en stans i primærknuseren påvirker følgelig hele produksjonslinjen.

- I løpet av stansen greidde våre to underleverandører å produsere rett under 1 million stein, sier Tor Helge Hilmarsen som er gruvesjef hos Norsk Stein.

Han forteller videre at godt samarbeid løste en utfordrende situasjon på en effektiv måte.

- Jeg lurer på om dette kan være norgesrekord i mobilknusing?, undrer Hilmarsen.

- Helt vilt

Stangeland knuste 746.560 tonn stein i løpet av stansperioden. Det er tilsvarende hele årsproduksjonen Stangeland har i steinbruddet på Kalberg (Rogaland).

Hundrevis av tonn med maskiner og utstyr ble skipet fra Sandnes til Jelsa.

- Dette er helt vilt, og det er takket være en effektiv gjeng som har snudd seg rundt, arbeidet døgnkontinuerlig på skift og utsatte ferien, sier Stian Byberg stolt.

Han er leder for masse- og deponiavdelingen i Stangeland, og det var han som ble kontaktet av Norsk Stein. Bestillingen kom på morgenen mandag 17. juni, og i løpet av dagen ble 400 tonn med utstyr slept til Sandnes kai.

Natt til onsdag 19. juni var arbeidet i fullgang, og i løpet av første arbeidsuke knuste Stangeland 150.000 tonn stein.

- En medvirkende årsak til den høye produksjonen, var godt samarbeid med Norsk Stein. De ønsket virkelig at vi skulle få det til, og la godt til rette for effektivitet, sier Byberg.

Tre sett med graver, knuser og hjullaster

To komplette knusesett var om bord lekteren til Jelsa. Settene bestod av en knuser type Jonsson 1211 som ble lastet av en Cat 352 gravemaskin og under gikk en Cat 986 hjullaster, og en Kleeman MC120 Pro knuser, som ble betjent av en Cat 349 gravemaskin og en Cat 982 hjullaster.

For å gire opp et ekstra hakk den siste uken, ble det mobilisert ut et tredje sett. Settet besto av en Sandvik 1208i, en Cat 340 gravemaskin og en Cat 980 hjullaster.

- Utstyret vårt er dimensjonert for å produsere høyt volum, sier Arve Vold som er driftsleder i Stangeland.

Engasjert forteller han at nøkkelen til denne enorme prestasjonen er dyktige folk som virkelig har stått på:

- Det gikk prestisje i gjengen vår på at kunden ikke skulle merke stansen, så dette nagla vi, smiler Vold.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS