Styreleder i Norsecraft Geo AS, Hans Ellingsen, er fornøyd med oppkjøpet av Top Position.
Styreleder i Norsecraft Geo AS, Hans Ellingsen, er fornøyd med oppkjøpet av Top Position.

Norsecraft Geo kjøper seg opp i Sverige

Bærumsfirmaet kjøper samtlige aksjer i svenske Top Position AB.

Norsecraft Geo AS er i dag forhandler for Topcon maskinstyring i Norge. Selskapet ble etablert i 2011 for å satse på maskinstyring og tilliggende tjenester. Selskapet har hatt sterk vekst og omsetter for i overkant av NOK 30 millioner.

Nå kjøper selskapet opp svenske Top Position AB, som er forhandler for Topcon landmåling og maskinstyringsprodukter i Syd-Sverige. Selskapet har kontorer i Stockholm, Gøteborg og Malmø og har en sterk posisjon på det Svenske markedet. Selskapet har i dag 12 ansatte og en omsetning på SEK 35 millioner.

- Vi er svært fornøyde med dette kjøpet, sier styreleder i Norsecraft Geo AS, Hans Ellingsen.

- Dette betyr at vi kan videre utvikle vår satsing på maskinstyring i Norge til også å inkludere Sverige. Dette vil styrke vår organisasjon betydelig, og setter Norsecraft Geo og Top Position i stand til å betjene både det norske og svenske markedet på en meget god måte. Vi ser store muligheter i begge markedene. Med en av verdens største og mest innovative produsenter innen oppmålingsbransjen, Topcon Corporation som leverandør, har vi nå alle forutsetninger for å lykkes med vår vekststrategi. Oppkjøpet vil styrke vår service og support og gi oss kapasitet til å jobbe med større prosjekter i begge land, sier Ellingsen.

Top Position AB vil bli organisert som et datterselskap av Norsecraft Geo AS i Norge.

- Vi ønsket oss en ny eier i selskapet som har vist at de kan utvikle og drive slike selskaper som vårt. Vi føler vi har funnet akkurat det i Norsecraft Geo AS. Vi gleder oss til å satse enda sterkere i det svenske markedet med nye eiere i ryggen, sier Mattias Korall VD i Top Position.

Forsiden nå