En Cat 793 F i arbeid i Norhtland Resources´ Tapuli-gruve nord i Sverige.
En Cat 793 F i arbeid i Norhtland Resources´ Tapuli-gruve nord i Sverige.

Northland i krise - laster som normalt

Northland Resources mangler over 2 milliarder kroner, har stupt på børsene og sliter med å skaffe friske penger. Til tross for dette laster de første skip i Narvik om få dager.

At det koker i hodene på ledelsen i Northland om dagen er det liten tvil om. Det beste beviset er uttalelsen fra styreleder Anders Hvide til avisen dn. Etter å ha blitt presset på kapitalmangel og dårlig informasjon, uttaler han: «Jeg holder på å finansiere selskapet, det er viktigere enn din forbannede avis» ( Hegnar.no).

Obligasjonsinvestorer har vært kjent med problemene i Northland Resources i nesten to måneder før gruveselskapet sendte ut sjokkmeldingen om overskridelser, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:

Grunnen til at selskapet sendte ut melding om de økonomiske problemene var at en journalist i et europeisk stålmagasin hadde fått nyss om problemene.

Det er grunn til å tro at Hvide hadde tenkt å skaffe mer penger før han informerte resten av verden om problemene - og at de var løst. Nå blir det mye verre å skaffe penger.

- Jeg synes det er for jævlig. Vi vil anmelde lekkasjen til Økokrim, sier en sliten styreleder Anders Hvide i Northland Resources til Dagens Næringsliv.

Mens dette foregår laster altså Northland Resources som normalt. Selskapet skriver i en melding at lastingen av 40.000 tonn jernmalmkonsentrat på skipet MV Star Norita 9. februar. Lasten skal leveres til Tata Steel i Nederland.

Forsiden nå