Northland Resources trenger milliarder

Northland Resources trenger milliarder

På torsdag og fredag stupte Northland på børsene etter at det ble kjent at selskapet trenger 425 mill. amerikanske dollar (ca. 2341 mill. kroner) ekstra for å utvinne og frakte malm nord i Sverige de to neste årene.

Northland-aksjene har falt 80 % på Oslo Børs på to dager, melder Hegnar Online. Nå trenger selskapet å skaffe penger raskt for at markedet igjen skal få tro på det de driver med i nord.

Pengene skal hentes inn ved å selge flere aksjer i selskapet og låne mer penger. Begge deler er et vanskelig kunststykke når markedet ikke har tro på det man driver med.

Fredag ettermiddag meldte selskapet at de har åpnet for nytegning av aksjer. Planen er å skaffe 250 mill. dollar på denne måten.

LES OGSÅ:                                                               

- Jeg tror vi vil klare å hente inn 250 millioner dollar, men til en stor rabatt dessverre, sa styreleder i Northland Anders Hvide på en webcast-konferanse fredag ettermiddag ifølge  E24.no.

Pengemangelen skal komme av at det ble dyrere å trappe opp produksjonen enn forventet og både drifts- og kapitalutgifter skal ha blitt høyere enn planlagt.

Forsiden nå