Ny Fuso Super Great lansert

Ny Fuso Super Great lansert

Selv om det i skrivende stund er lite som tyder på at vi vil se nye Fuso Super Great hos de norske Fuso forhandlerne, synes vi bilen har så lekkert utseende at vi ikke kunne motstå fristelsen å presentere den for norske lesere.

I pressemeldingen fra Daimler heter det at den nye Fuso motoren, 6R10 fra Daimler Trucks nye motorgenerasjon, har premiere i Japan. Motoren tilfredsstiller JP09-utslipskravene som ifølge Daimler er verdens strengeste.  Den nye motoren produseres ved Mannheim-fabrikken og er et resultat av utvikling fra Daimlers miljøer i Europa, Japan og USA.  Motoren er utviklet siden 2002 for å være så drivstofføkonomisk som mulig samtidig som den skal tilfresstille de forskjellige variasjonene av avgass-standarder som vi finner jorden rundt.

Motoren er på 12,8 liter og har effektuttak på 350 og 420 hk. Den er i dette tilfellet skreddersydd for å tilfredsstille det Japanske markedet. Hele den nye motorgenerasjonen har Daimlers BlueTec avgassystem det vil si SCR-katalysator (AdBlue). Fuso 6R10-motoren har mange likheter med DD13 motoren (Detroit Diesel) og uten å ha fått dette bekreftet, vil vi anta at det er en videreutvikling/Japansk tilpasning av denne vi her ser resultatet av.

Fuso Super Great

Første generasjon av Fusos flaggskip - Super Great så dagens lys i 1996 og har siden den gang blitt videreutviklet gjennom flere generasjoner, senest i 2007. Serien har kjøretøy fra 16 til 25 tonns totalvekt og er ifølge Daimler populær blant de Japanske lastebilkundene.

Bilen er utstyrt med en rekke sikkerhetssystemer som Mitsubishi Driver Attention Monitoring System, som advarer føreren om kritiske situasjoner. Flere av modellene er også utstyrt med systemer som ESP og AMB (Automatisk nødbrems system).

Nær 100.000 enheter

Mitsubishi Fuso Truck and Buss Corporation (MFTBC) som selskapet heter, er et av de ledende nyttekjøretøy-selskapene i Asia. I segmentene lette, mellom- og tunge lastebiler og busser solgte selskapet 99.500 enheter i 2009. MFTBC er en integrert enhet i Daimler Trucks Divisjonen og drar nytte av selskapets modulære komponenter som er definert for bruk verden rundt. Motoren 6R10 er et godt eksempel på dette samarbeidet, heter det i pressemeldingen.

Forsiden nå