Renault Trucks Trond Willersrud (t.v.) og Istrails Ingve Raad ved overleveringen av nye Kerax 17. mars.
Renault Trucks Trond Willersrud (t.v.) og Istrails Ingve Raad ved overleveringen av nye Kerax 17. mars.

Ny Kerax-variant i Norge

Oslo Vei fikk nylig overlevert landets første ombygde Renault Kerax 520.26 6x4 med Euro5-motor utstyrt med Istrail dumperkasse.

- Dette er tryggheten selv. Den er retningsstabil og stødig på vei og har høy komfort, sier sjåfør Geir Åsheim i Oslo Vei til A&T. Han er fast sjåfør på bilen som blir hans nye arbeidsplass og Oslo Veis nye hovedstrøbil.

Nylig var han og hentet lastebilen på Istrails fabrikk i Polen, hvor Keraxen fikk påmontert dumperkasse og hydraulikkutstyr.

17. mars fikk vi bilen presentert hos landets eneste Renault Trucks-forhandler, Oslo Truck Center. I tillegg til sandstrøing vinterstid vil den gå i tipp- og anleggstransport sommerstid. Bilen settes i operativ drift 22. mars.

Spesiell variant

- Kerax er et velkjent produkt fra Renault Trucks, men denne er helt spesiell i Kerax-serien og er den mest utpregede anleggs- og tippbilen vi har levert, sier selger Trond Willersrud i Renault Truck.

Bilen har en overraskende lav egenvekt på 9,7 tonn og en nyttelast på 16,3 tonn. Med 70-tonns vogntogvekt kan kjøretøyet utnyttes maksimalt.

- Den nye varianten av Renault Kerox er utviklet for de mest krevende forhold med maksimal last og optimal mobilitet. Chassisets lastekapasitet er økt med bruk av en ny og sterkere stålkvalitet. En ny og forbedret manuell gearkasse styres elektronisk og sikrer optimal kombinasjon av nyttelast, drivstofføkonomi og kjøreglede, sier Willersrud.

Renault Kerax er standard utstyrt med den nyeste generasjon tromlebremser EBS5 (Electronic Braking System). Det er et system med elektronisk styrte luftbremser, hvor hvert enkelt hjul tilpasses lastbilens oppbremsing i forhold til veigrepet.

Førerplassen er en behagelig innrettet arbeidsplass, og har også montert køye. - Det er jo kjekt å ha køye i en bil som kjøres nærmest døgnet rundt, sier Åsheim.

Forsiden nå