Melkebilsjåføren Geir Thomas Fredeng jobber i farens firma, men er usikker på om han vil overta i fremtiden. Melkebilsjåførene jobber til alle døgnets tider, i den mørkeste tida, ekstrem kulde, helt til solen stiger opp igjen og ligger over viddene.
Melkebilsjåføren Geir Thomas Fredeng jobber i farens firma, men er usikker på om han vil overta i fremtiden. Melkebilsjåførene jobber til alle døgnets tider, i den mørkeste tida, ekstrem kulde, helt til solen stiger opp igjen og ligger over viddene. (FOTO: NRK)

Ny serie om lastebilsjåfører på NRK

Tidligere har NRK tatt oss med på jobb med brøytebilsjåfører. Nå er det melkerutene i Troms og Finnmark som er i fokus i «Melkeveien» som starter på NRK torsdag 23. oktober.

Sjåfør Mikkel David Sara er også med i «Melkeveien».
Sjåfør Mikkel David Sara er også med i «Melkeveien».

«Melkebilsjåførene i nord er tøffe gutter. De bor, spiser og sover i melkebilen. De jobber ti timer om dagen og henter melk i hele Finnmark og Nord-Troms, verdens nordligste melkerute. I denne serien blir vi godt kjent med noen av dem.»

Dette skriver NRK på nett i forbindelse med lanseringen av kanalens nye serie «Melkeveien».

Området melkebilsjåførene dekker er på størrelse med Danmark og Nord-Tyskland. De kjører ca. 1 million kilometer i året - 100 000 mil eller 25 ganger rundt jorda. Vi følger sjåførene på arbeid i bitende kulde i den verste mørketiden - helt til solen igjen kaster sine stråler over vidde, fjell og fjord. For hver episode kommer vi nærmere inn på melkebilsjåførene.

En av dem er Geir Thomas Fredeng som jobber i farens firma og er usikker på om han vil overta i fremtiden. Vi blir også kjent med Mikkel David Sara fra Šuoššjavri i Kautokeino kommune.

De seks episodene sendes torsdager klokken 22.30 på NRK1. De blir selvfølgelig å finne på NRK.no også, slik at du kan se dem når det passer.

Forsiden nå