Den nye Transit Custom er lett og kjenne igjen, men har samtidig fått nye moderne linjer.
Den nye Transit Custom er lett og kjenne igjen, men har samtidig fått nye moderne linjer.

Ny Transit Norges-klar i august

Fords nye varebil Transit Custom vil være klar for bestilling i august.

A&T har tidligere skrevet om den nye varebilen som ble presentert første gang under Birmingham-messen i vår.

Les mer om det her.

Samtidig kommer niseteren Ford Tourneo Custom.

Nye kundegrupper

- Det som er spesielt interessant er at de to modellene gir oss tilgang til helt nye kundegrupper, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøyer hos Ford Motor Norge AS. - Dette gjelder ikke minst 9-seteren Tourneo Custom, som både utvendig og innvendig ligger tett opp til Fords personbiler hva gjelder elegant kinetic design-preget utseende og komfort, sikkerhet og utstyr som retter seg mot både sjåfør og passasjerer.

Også Transit Custom vil ifølge Netland treffe nye kundegrupper. Den fremstår som et langt mer kompakt og dynamisk kjøretøy, samtidig som selv modellene med kort akselavstand har plass til for eksempel bygningsplater på 240 x 120 cm liggende på gulvet eller stående langs vareromsiden - og inntil 3 lastede Euro-paller.

Både Transit Custom og Tourneo Custom har 2,2-liters Duratorq TDCi turbodieselmotor med effekt og dreiemoment på henholdsvis 100 HK / 310 Nm, 125 HK / 350 Nm og 150 HK / 385 Nm.

Med all mulig teknologi på plass byr de nye modellene på klasseledende drivstofforbruk helt ned i 0,66 liter diesel pr. mil.

Mye teknologi

Både Transit Custom og Tourneo Custom kan leveres med sjåførassistanseteknologier som i hovedsak hittil har vært forbeholdt personbiler. Det gjelder filskiftevarsler, som varsler dersom kjøretøyet utilsiktet forlater sin egen kjørebane og føreroppmerksomhetsovervåkning, som varsler sjåføren dersom vedkommende mister konsentrasjonen eller er i ferd med å falle i søvn.

Med Cruise Control er det mulig å stille inn sin egen hastighetsgrense og automatisk fjernlys bidrar til at kjøretøyet selv slår av og på fjernlys tilpasset situasjonen lenger framme på veien. Kjøretøyene kan også utstyres med ryggekamera.

Transit Custom og Tourneo Custom kan leveres i fire utstyrsutgaver; basisutgave, Trend, Limited og Sport.

Salget av nye Transit Custom og Tourneo Custom starter i Norge i august, opplyser Ford Norge i en pressemelding.

 

Forsiden nå