Halvor Dahl (øverst) og Fredrik Evjen representerer en slagkraftig trøndersammenslutning.
Halvor Dahl (øverst) og Fredrik Evjen representerer en slagkraftig trøndersammenslutning.

Ny transportgigant

OTTS AS ble etablert 1. november. En ny trøndersk transportgigant fremstår etter at Orkdal Transport AS (OT) og Transportsentralen AL i Trondheim (TS) har slått seg sammen.

Det er to markante selskaper i det midt-norske transportmarkedet som nå har realisert ambisjonene om å fusjonere til én transportaktør. Begge selskapene har jobbet intensivt med å få de siste bitene på plass. Alf Skevig er styrelederer for nye OTTS. Daglig leder er Halvor Dahl som kommer fra tilsvarende stilling i Transportsentralen, og markedsansvarlig er Fredrik Th. Evjen, daglig leder i Orkdal Transport.

Samlet årlig omsetning for det nye selskapet er ca. 350 millioner kroner. Foruten 24 ansatte i administrasjonen, er ca. 400 sjåfører og 380 biler tilsluttet OTTS. Hovedkontoret er Kvenildmyra 5 i Trondheim, mens Orkangerterminalen er selskapets distribusjonssenter.

Transportsentralen ble etablert i 1947 og har siden vært et kjent varemerke i Trondheims-regionen med fokus på tipp/anlegg, langtransport, byggevare-kran og distribusjon. Orkdal Transport ble etablert i 1991 og har vært en markant transportør i Midt-Norge innen distribusjon og langtransport med hovedsete på Orkanger.

Slagkraftig

Det er det slagkraftige trøndersamarbeidet som startet i forbindelse med utbyggingen av Atlanterhavsveien (E39) mellom Orkanger og Trondheim som nå er formalisert.

I 2008 flyttet TS Trondheim inn i ny terminal på Heimdal ved E6 sør for Trondheim sentrum. "Truck Stop" er betegnelsen på terminalen som er plassert på et svært attraktivt næringsareale på Rosten/Kvenildmyra. Selskapets nye storstue inneholder terminal og verksted på 3000 m2 og et administrasjonsbygg på 4000 m2. Bygget inneholder dekkforhandler, lagerhotell, lastebilvask, mekanisk verksted, lager og terminal og annen lastebilrelatert virksomhet. På utsiden ligger et helautomatisk drivstoffanlegg fra Statoil.

Mens Transportsentralen er blitt en betydelig aktør innen tipp-/anleggsbransjen, samt utviklet et større volum innen langtransport og kran/byggvare, har Orkdal Transport utviklet distribusjonssegmentet.

Orkdal Transport etablerte i 2008 en 2000 m2 stor distribusjonsterminal i Orkanger. 24 timer i døgnet går det distribusjonsbiler fra Orkanger Terminalen og strekningen Nordmøre til Namsos.

 

Forsiden nå