Volvo har i det siste satset sterkt på FM-serien, både med forbedringer av drivlinjen og nå med raffinering av eksteriør og interiør som betoner slektskapet med FH.
Volvo har i det siste satset sterkt på FM-serien, både med forbedringer av drivlinjen og nå med raffinering av eksteriør og interiør som betoner slektskapet med FH.

Ny versjon av Volvo FM

Den sterke stillingen suksessmodellen Volvo FM har innen distribusjon, vil etter alt å dømme bli ytterligere styrket når en ny versjon av denne velprøvde og velkjørende modellen nå slippes ut på markedet. Ifølge en pressemelding fra Volvo Norge inneholder den nye utgaven tallrike forbedringer.

Den mest i øyenfallende forandringen er det nye eksteriøret som omfatter ny grill, frontlykter og luftinntak, alt tydelig inspirert av Volvo FH. Ifølge Volvo er modellen skapt for å være ledende, sterk, moderne og effektiv.

Nye detaljer som trinn med antiskli og interiørdetaljer forsterker inntrykket av førsteklasses komfort og sikkerhet. Hele bilen skal bære preg av at dette er en toppmodell i sitt segment og er under kontinuerlig utvikling og forbedring.

Lov å skryte

- Det er en "komplett" lastebil i alle betydninger av ordet, sier Claes Nilsson som leder Europadivisjonen av Volvo Lastebiler. - Med den oppdaterte versjonen av Volvo FM ønsker vi å styrke denne modellens bidrag i distribusjonssegmentet og forsterke den posisjonen Volvo FM har som det beste valget i sin klasse for regional transport. Det er så mye som allerede er bygget inn i Volvo FM i forhold til komfort, sikkerhet, drivstoffeffektivitet, at forbedringer av den nye modellen først og fremst har vært et spørsmål om finjusteringer, basert på feedback vi har fått fra kunder.

Kontinuerlig utvikling

Den nye versjonen av Volvo FM er en ytterligere forbedring på toppen av andre nyvinninger som nylig er presentert for denne modellen. Disse forbedringene omfatter en nylig oppdatert versjon av girkassen I-Shift og en ny motorserie som tilbyr mer kraft og lavere drivstofforbruk. I følge Volvo vil en FM med13 litersmotor og I-Shift gi opp til tre prosent lavere drivstofforbruk enn tidligere modeller, til tross for at den har 500 hk motor og et dreiemoment på 2500 Nm.

11-liters motoren gir på sin side kundene stor lastekapasitet, høy ytelse og imponerende drivstoffeffektivitet. Både D13- og D11-motoren er tilgjengelige også i varianter som er skreddersydd for å møte EEV-normen (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) som er strengere på partikkelutslipp enn Euro 5-kravet.

Skreddersydd komfort og økonomi

Den nye versjonen av Volvo FM gir kundene enda flere valg. For eksempel introduserer Volvo en komplett serie med hyttealternativer, fra Premium til Basic.

- De nye løsningene gir kundene større valgfrihet og flere muligheter til å skape seg et optimalt arbeidsmiljø som tilfredsstiller den enkelte kundes valg og preferanser, sier Claes Nilsson.

Summa sumarum

Pressemeldingen fra Volvo ramser kortfattet opp de siste forbedringene på FM-serien, og med litt redigering av listen tar vi den med da den gir en kortfattet oversikt.

Front: Både øvre og nedre del av fronten er inspirert av formene og linjene som er å finne på Volvo FH, forsiktig tilpasset for å kle den noe kortere fronten til FM.

Frontlykter: Volvo FM har de samme oppdaterte og forbedrede lyktene som nylig ble introdusert på Volvo FH. De er delt i to separate enheter; grøfte- og tåkelys er en separat enhet under frontlykten. Selve lykteglasset er laget av plast og ikke glass, for å gjøre det mer motstandsdyktige mot steinsprut.

Nedre lykteenhet: Tåkelys og tilleggslys, eller alternativt hjørnelys er integrert. Det statiske hjørnelyset kan brukes til å lyse opp et bredere område i den retningen kjøretøyet svinger.

Nye blinklys: De nye blinklysene bruker moderne LED-teknologi som gir bedre ytelse og lengre levetid.

Arbeidslys: Diverse nivåer av arbeids-/ryggelys er tilgjengelige som tilleggsutstyr ved siden av å være en forberedelse på å sikre korte ledetider og kvalitet dersom de blir ettermontert.

Luftinntak: Det nye luftinntaket sørger for at bilen får renere luft inn. Plasseringen gir forbedret oversikt bakover under rygging. Denne løsningen er nå tilgjengelig for alle hyttevariantene.

ACC sensorinstallasjon: Tilpasningen av AAC-sensoren i den nedre grillen er forbedret for å oppnå bedre funksjon.

Trinnene foran: Stigtrinnene foran som brukes under vask av frontruten, er redesignet, samtidig som den tidligere funksjonaliteten er beholdt. Antislip-funksjonen er integrert i stålstrukturen.

Jernmerket: Volvo-merket er blitt større og mer synlig.

Drivstofftanker: Nye, store drivstofftanker i stål tilbys som tilleggsutstyr, med omtrent samme bakkeklaring som de eksisterende tankene.

Interiør: Nye farger på polstring og gardiner som matcher de ordinære FH-variantene.

Interiørdetaljer: Tre nye sett av interiørdetaljer bidrar til økt komfort:

- Et bord med egne plasser for kaffekopp og kulepenner, i tillegg til rommelig lagerplass inne i bordet.

- Oppbevaringsboks med to seksjoner for lagring av ting som termos, skrivesaker og hansker.

- Papirholder i vannavstøtende materiale og som passer på kleshengeren.

Forsiden nå