Alle illustrasjoner: VW Nyttekjøretøy

Nye Crafter

Se de første utvendige skissene.

Til høsten kommer helt nye Volkswagen Crafter på markedet, men allerede nå kan du få en forsmak på den «storebroren» i Volkswagens Nyttekjøretøy-portefølje.

Det er ikke bare designet som er nytt på nye Crafter – også måten den er utviklet på er helt ny, ifølge VW. Ekspertene hos Volkswagen Commercial Vehicles spurte brukere og kunder om deres behov og hva de ønsket seg i bilen som er deres arbeidsplass. Ved å bli med kundene ut på jobb fikk spesialistene fra Hannover både se og høre hva kundene ønsket seg, og flere av disse tilbakemeldingene har blitt inkorporert i utviklingen av nye Crafter. 

Kundenes ønsker har blitt tatt hensyn til både når det gjelder design og funksjonalitet. Sjefsdesigner hos Volkswagen Commercial Vehicles, Albert-Johann Kirzinger, og hans team har analysert tilbakemeldingene fra brukerne når de har designet den nye bilen.

- Nyttekjøretøysektoren er litt spesiell med tanke på at designet må fungere for en lang rekke forskjellige kundegrupper, sier han.

Det nye eksteriøret har en luftmotstandskoeffisient på 0,33. VW skriver i en pressemelding at dette skal være best i klassen.

Forholdet mellom eksteriørdimensjonene og den innvendige plassen viser tydelig hvilke fordeler brukeranalysene har gitt i utviklingsprosessen, skriver VW i meldingen.

Alle de kommende versjonene av Crafter vil være basert på den samme aerodynamiske formen.

- Med nye Crafter får den klassiske Transporter-serien i praksis en storebror, sier Kirzinger.

Forsiden nå