Nye gravere til John Galten AS

Nye gravere til John Galten AS

Volvo Maskin har levert to nye gravemaskiner til entreprenørselskapet John Galten AS på Rena.

Det var maskintypene EC160D og EC220D. De tilhører den flunkende nye D-serien som blant annet har motorer som tilfredsstiller dagens aller strengeste avgassnorm, steg IIIB. Motorene er også blitt mer drivstoffgjerrige. Nytt ellers på maskinene er forbedret hydraulikk med større oljeflyt. EC160D har en maskinvekt fra 16 til 20 tonn, avhengig av utstyr, og en D4H-motor som yter 141 hk netto. EC220D veier fra 21 til knappe 25 tonn, og her er motoren en D6H på 174 hk netto.

- Dette er maskin nummer 15 og 16 jeg har solgt til John Galten AS, sier distriktssjef Torvill Nordhagen. Han rundet 45 år i Volvo Maskin 1. februar i år og sier at Rena-entreprenøren har vært en god kunde i mange år.

Historien startet i 1924

Bedriften ble grunnlagt av John Galten i 1924. Starten på virksomheten var transport av varer fra jernbanestasjonen på Rena til butikkene i distriktet. Det skulle imidlertid ikke gå lenge før det ble oppdrag i tilknytning til anleggsbransjen. Det første store anleggsoppdraget var all transport for F. Selmer AS i forbindelse med byggingen av reguleringsdammen i Osensjøen i Åmot kommune.

Bedriftens grunnlegger var med på å stifte Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i 1948, og entreprenørfirmaet er et av få med sammenhengende medlemskap siden da.

32 ansatte

I dag er John Galten en moderne entreprenørbedrift med 32 ansatte og moderne maskiner og utstyr. Selskapet utfører alt av gravearbeid, ikke minst i forbindelse med vei, vann/avløp, tomter og hytteutbygging. Selskapet deltar også på flere større utbyggingsoppdrag på Østlandet, blant annet E6 og riksvei 2.

- Det har vært godt med arbeid den siste tiden, og økonomien er god, sier driftssjef Frank Myhre. - Vi har flinke folk, og vi prøver å gi dem godt utstyr. Vi har skiftet ut endel utstyr i det siste med noen av de mest moderne maskinene som er å få tak i.

Myhre er også daglig leder og hovedaksjonær i Myhre Anlegg AS som eier størstedelen av John Galten. Selskapene samarbeider intimt for å utnytte ansatte og maskiner til felles beste. Daglig leder i John Galten er Ulf Erik Owrenn.

Forsiden nå