Lars H. Velsand i Hako Maskin sitter sammen med svenske Peter Carlsson på Liugongs nye 930E på selskapets stand i Shanghai.
Lars H. Velsand i Hako Maskin sitter sammen med svenske Peter Carlsson på Liugongs nye 930E på selskapets stand i Shanghai.

Nye Liugong-maskiner for Hako

SHANGHAI (AT.no): Utvider tilbudet av gravemaskiner fra Kina.

Liugong-importøren Hako Maskin er på plass i Shanghai under Bauma China, og trolig kan Hako tilby nye maskinstørrelser på det norske markedet i løpet av neste år.

- Tidligere har det vært for langt mellom modellene, men nå kommer det en rekke nye modeller, forteller distriktssjef hos Hako, Lars Velsand, på Liugong-standen Shanghai til AT.no.

Les også: Jubilant med lys fremtid.

Blant annet var det tidligere ingen gravemaskiner tilgjengelig til det norske markedet mellom 25 og 36 tonn. Men nå kommer det flere modeller i vektklassen mellom de to, blant annet en ny 30-tonner 930E.

En ny 12-tonner i samme serie er også aktuell, sammen med flere andre varianter. Velstrand håper at man kanskje kan ha demomodeller av de nye gravernetilgjengelig i Norge i løpet av første halvår 2013.

Liugong er blant verdens største maskinprodusenter, med en produksjon på rundt 70.000 enheter i 2011. Totalt har selskapet rundt 14.000 ansatte og 24 produksjonsanlegg verden rundt.

Hako Maskin på Hønefoss har siden 2007 importert Liugong-maskiner til Norge.

Liugong-maskinene er sakte men sikkert blitt akseptert i det norske markedet etter at Hako begynte importen. Ifølge Peter Carlsson i Peters Maskinsförsäljning, som importerer Liugong til Sverige, er kvaliteten god, og det er mye penger å spare.

- Kvaliteten er super. Og vi solgte nettopp en 36-tonner, der kunden sparte rundt én million kroner på å kjøpe Liugong mot tilsvarende maskin fra Volvo, hevder Carlsson til AT.no.

Liugong-maskinene tilfredsstiller de kravene som settes til europeiske maskiner hva angår utslipp og drivstofforbruk, i motsetning til maskiner fra mange andre av utstillere under Bauma China. 

Denne er historisk stor

Mer fra Bauma China:

 

Forsiden nå