Mercedes-Benz får et stadig sterkere fotfeste i Kina.
Mercedes-Benz får et stadig sterkere fotfeste i Kina.

Nye markeder stadig viktigere

Lastebilmarkedene utenfor EU-sonen blir stadig viktigere, også for Daimler.

Med et Europa i økonomisk motbakke er markeder utenfor EU-sonen viktig for å opprettholde en noenlunde tilfredsstillende produksjon, også for Daimler som er verdens største lastebilprodusent. Særlig er etterspørselen etter Mercedes-Benz lastebiler sterkt økende i land som Kina, Russland og Saudi-Arabia.

Rekord i Kina

Mercedes-Benz Trucks solgte 5800 lastebiler i Kina i fjor, og dette øker til godt over 6000 i år. Dette gjør Mercedes-Benz til markedsleder for importerte premium lastebiler. - Det kinesiske lastebilmarkedet er forventet å øke mer enn 10% neste år, og vi skal definitivt være en del av den veksten, uttaler Hubertus Troska, lastebilsjef hos Mercedes-Benz Trucks. I 2007 var Kina det 17. største lastebilmarkedet for Mercedes-Benz. I år havner landet på femteplassen.

LES OGSÅ:

Bra i Russland og Saudi Arabia

En tilsvarende utvikling opplever Mercedes-Benz i Russland. I 2007 var dette markedet nr. 20, og i år kommer det opp på sjetteplassen for Daimler-selskapet. Saudi Arabia har beveget seg fra en 13. plass i 2007 til 8.-plassen i år.

LES OGSÅ:

I «pose og sekk»

Daimler sørger for å få i «pose og sekk» når det gjelder nye, store markeder. Felles for slike markeder er at utviklingen går i to retninger, stadig mer moderne lokalproduserte lastebiler og importerte lastebiler for premium-segmentet.

I Kina (verdens største lastebilmarked) er Daimler blitt «hjemmeprodusent» gjennom et joint venture med den Foton. I India (verdens tredje største lastebilmarked) produserer Daimlers datterselskap Daimler India Commercial Vehicles lokale lastebiler under merkenavnet BharatBenz. I Russland (Europas største lastebilmarked) har Daimler et strategisk partnerskap med Kamaz. I alle tre landene er Daimler også godt representert med moderne lastebiler produsert ved Mercedes-Benz-fabrikken i Wörth.

LES OGSÅ:

Forsiden nå