Nytt dumperdekk

Nytt dumperdekk

Michelin X-Super Terrain+ er et nytt offroad-dekk for rammestyrte dumpere. Dekket er utviklet for å levere økt sikkerhet, økt fleksibilitet og forbedret produktivitet på store anlegg.

Dekket finnes til å begynne med tilgjengelig i den mest populære dimensjonen 29.5 R25. Michelin arbeider for å komplettere fortløpende med flere dimensjoner. Dekket er en direkte erstatning for forgjengeren Michelin X-Super Terrain.

Allsidig bruk

Rammestyrte dumpere, som kan laste 20 - 50 tonn, må være ekstremt tilpasningsdyktige og fleksible. De må kunne flytte materiale i alle slags terreng, uansett vær.

- Det er nettopp under slike ekstreme forhold at dekkets holdbarhet, trekkraft og fleksibilitet er avgjørende. Det samme er påliteligheten og styrken i de maskinene dekkene monteres på, sier Torbjørn Larsson, teknisk ekspert for industridekk på Michelin i Norden.

Forlenget levetid

Det nye dekket har fått en forbedret beskyttelse mot skader på slitebanen og dekksiden. Dette skal føre til færre skader, færre uforutsette stopp og dermed høyere maskinproduktivitet.

Terrain+ har også en forsterket stamme som sammen med en ny gummisammensetning i slitebanen skal øke dekkets levetid med opptil 15%. Mønsteret er beholdt fra den tidligere generasjonen av X-Super Terrain.

Lufttrykket er økt med 0,5 bar sammenlignet med forgjengeren for å redusere slitasjen på dekket. Stammen i dekket er utviklet med C2-teknologi, noe som innebærer redusert varmeoppbygning i stammen når dekket brukes og dermed forlenger dekkenes levetid.

Forsiden nå