Daglig leder Thomas Karlsen i Fredrikstad Reefer Terminal (t.v.), styreleder Ole Henrik Karlsen og havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn ønsker velkommen til nytt fryse- og kjølehotell.
Daglig leder Thomas Karlsen i Fredrikstad Reefer Terminal (t.v.), styreleder Ole Henrik Karlsen og havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn ønsker velkommen til nytt fryse- og kjølehotell.

Nytt kjølehotell fra Panelbygg

Det var stor ståhei da Fredrikstad Reefer Terminal nylig inviterte til offisiell åpning av ny fryseterminal.

Panelbygg AS, et landsdekkende entreprenørfirma og spesialist innen kjøl-, frys- og industribygg, har stått for byggingen av lagerhotellet i Fredrikstad.

Kraner i drift 

Det siste året har kraner vært i drift for å løfte på plass stålkonstruksjoner med Sandwich-elementer, spesialmaterialer som må til for å tilfredsstille høye isolasjonskrav for bygg innen kjøl- og frys.

Daglig leder Thomas Karlsen i Fredrikstad Reefer Terminal forteller at vegger av stålrammer og Sandwich-elementer er montert ned gjennom gulv og opp gjennom tak for tetthetens skyld.

- Det er også påmontert såkalte ekspansjonsventiler for å slippe inn riktig kvote luft, sier Karlsen.

Fulle ordrebøker

Siden Panelbygg etablerte virksomheten i 1997 har Drammen-selskapet hatt hendene fulle med oppdrag innen næringsmiddelsektoren. Årlig oppfører Panelbygg ca. 20.000 m2 lager- og produksjonsbygg og har en omsetning på over 50 mill. kroner.

Fredrikstad Reefer Terminal dobler både omsetning og terminalstørrelse med nybygget til ca. 22 mill. kroner. Det var stor glede å spore under åpningen av nyvinningen, men det var en kald fornøyelse i 26 minus.

Temperatursoner

Daglig leder Thomas Karlsen kan nå ta hånd om enda mer av godset i containerne i Borg Havn. Fredrikstad Reefer Terminal, tilbyr lagring i temperatursoner på minus 26 grader, kjøleskaptemperatur samt superkjøl. I år forventes en omsetning på over 12 millioner kroner, noe som vil øke til over 20 millioner i 2013 med nye fasiliteter.

Terminalen, som eies av Glacio (66%) og Borg Havn IKS (34%), har fått en tilvekst på 2000 m2 fordelt på nærmere 7000 palleplasser på frys og 800 palleplasser på superkjøl som holder en temperatur mellom 0 og -2 grader Celcius. Superkjøl er en lagringsform og teknologi som forlenger lagring og holdbarhet på ferskvarer og som hindrer bakterieutvikling på blant annet kjøttprodukter.

Forsiden nå