Sorteringsverket Keestrack Frontier med den nye PLC-styringen testes nå av Buskerud Pukkservice AS.
Sorteringsverket Keestrack Frontier med den nye PLC-styringen testes nå av Buskerud Pukkservice AS.

Nytt styringssystem fra Keestrack

Buskerud Pukkservice AS har tatt i bruk et Keestrack Frontier sorteringsverk med et nytt styringssystem og ekstra lang grovtransportør.

Keestrack-verket på 32 tonn er det første med det nye PLC-systemet (Programmable Logic Controller). Verket ble nylig satt i testproduksjon i Follestad Næringspark i Røyken hvor Buskerud Pukkservice (datterselskap av Isachsen Entreprenør AS) siden juni i 2008 har knust ca. 500.000 tonn røykengranitt. Nå skal sorteringsverket med det nye styrings-/kontrollsystemet (ekstrautstyr) benyttes til sortering av fraksjonene 0-2/2-6/6+ mm og 0-20/20-50/50-150 mm.

Flere sensorer

Frontier-verket er rikt utstyrt med sensorer som overvåker motor, hydraulikk og hastighetene på alle enheter som sikt og båndtransportører. Dersom det oppstår ubalanse i valgte parametre, justerer maskinen seg eller stanser. PLC-styringen kan også kommunisere med knuseverk som produserer foran/etter sorteringsverket. Om for eksempel knusetrinn to etter sorteringsverket har driftsproblemer, kan nå Keestrack-maskinen med sin PLC-styring begrense/stoppe videre produksjon. Også når 100% kapasitet er oppnådd, reguleres innmatningen for å unngå overbelastning. Om båndtransportør stopper på grunn av fastkiling eller "sluring", stoppes videre innmatning samtidig som knuseverket og operatøren blir varslet.

Keestrack-maskinen har også ekstra langt grovbånd for økt opplag (5 meterutlastningshøyde) og 130 m 3 i materialhaugen. Buskerud Pukkservice har inngått leieavtale på sorteringsverket. Fredheim Maskin AS har nå 20 maskiner i sin utleieflåte.

Gasselle-bedrift

Fredheim Maskin AS i Skiptvet er markedsleder på sorteringsverk i Skandinavia. Per Fredheim begynte så smått i 1998, og Fredheim Maskin AS ble etablert i 2005. Det første året var omsetningen 12 mill. kroner, og i 2008 omsatte Skiptvet-bedriften med sine fem ansatte for 105 millioner, noe som ga firmaet "Gasselle-bedrift"-utmerkelsen ifjor. Da leverte også Fredheim Maskin sitt Keestrack-verk nr. 200 til kunde på svenske Gotland.

Forsiden nå