Festningstunnelen i Oslo skal oppgraderes nattestid i over ett års tid.
Festningstunnelen i Oslo skal oppgraderes nattestid i over ett års tid. (Foto: Peter Fiskerstrand)

Oslo-tunnel nattestengt i ett løp i over ett år

I rekken av tunneler som rehabiliteres i Oslo, er turen nå kommet til Festningstunnelen. Tunnelen blir nattestengt i ett løp fra mandag 9. september 2019, frem til november 2020.

- Festningstunnelen er en av de eldste tunnelene i Oslo, forklarer prosjektleder for tunnelprosjektet, Stian Ellingsen.

- Tunnelens konstruksjon er litt annerledes enn flere av de nyere tunnelene, og vi kan derfor gjennomføre rehabiliteringen på natt med møtende trafikk i det ene løpet.

Sikrere og bedre tunnel

Etter rehabiliteringen vil tunnelen og avkjøringene mot Oslo vest (Vestbanekrysset) og mot danskebåtene (Danskeløpet) være oppgradert til ny og sikrere standard.

Arbeidene som skal utføres, innebærer både miljømessige og trafikksikkerhetsmessige oppgraderinger, blant annet forbedrede havarilommer, ny ventilasjon, ny belysning, bedre brannbeskyttelse og nytt teknisk rom.

Hva blir stengt og når?

Bilistene trenger ikke å forholde seg til alternative kjøreruter i forbindelse med denne stengingen, men vær oppmerksom på toveistrafikk og endrede kjøremønstre i tunnelen på disse tidspunktene:

Hovedløpet er stengt 21.30 – 06.00 natt til onsdag til natt til fredag, 21.30 – 08.00 natt til lørdag og 20.30 – 09.00 natt til søndag.

Rampene (Oslo vest og Danskebåten) er stengt 21.30 – 06.00 natt til tirsdag. Omkjøring skiltes.

Forsiden nå