Oslofjordtunnelen stenges i minst to til tre uker

Oslofjordtunnelen stenges i minst to til tre uker

Oslofjordtunnelen blir stengt i minst to til tre uker. Det er Statens vegvesens vurdering etter å ha kartlagt skadene etter en lastebilbrann fredag 5. mai.

- Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne tunnelen igjen om to til tre uker. Det er vår vurdering nå, etter å ha kartlagt skadeomfanget, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Omfattende skader

Skadene i tunnelen er omfattende. 500 meter av den drøyt sju kilometer lange tunnelen er skadd. 300 meter er helt utbrent. Utbedring av skadene vil ta tid.

- Det utviklet seg ekstrem varme som følge av brannen i lastebilen. Dette medførte blant annet store skader på tunnelhvelvingen, kabler i tunnelen, isolasjonen bak hvelvingen og veidekket, sier Karbø.

Tre ble tatt hånd om

Statens vegvesen startet reparasjonsarbeidet lørdag 6. mai.

Det er omkjøring via Oslo eller riksvei 19 fergeforbindelsen Horten – Moss frem til tunnelen åpnes igjen.

Det var fredag ettermiddag kl. 17.50 at brannen oppsto. Hendelsen ble oppdaget av Statens vegvesens automatiske hendelsesdetektering i tunnelen, og ble også raskt varslet av publikum som befant seg der. Nødetatene var på plass etter kort tid og tre personer ble tatt hånd om av helsevesenet, opplyser Statens vegvesen.

Forsiden nå