Den nye verkstedinnredningen fra Bott bygger på modulprinsippet.
Den nye verkstedinnredningen fra Bott bygger på modulprinsippet.

Over 16000 besøkende i Birmingham

Nyttekjøretøyutstillingen CV-show i Birmingham fikk som den 3. europeiske messen oppgradert status til Internasjonal nyttekjøretøyutstilling etter årets show, som ble besøkt av 16.000 bransjefolk.

På utstillingen hadde mange av produktene og nyhetene et lokalt preg, men noen godbiter plukket A&T opp.

Ny hard-top

Bri-stor, som i Norge representeres av Iseveien bilinnredning, lanserte en ny hard-top for pick-uper. Hard-topen er produsert i stål og har innebygd system for taklast-sikring som tillater inntil 150 kg. last. Den kan leveres til alle typer pick-uper, og med åpning på tre sider er det lett å tilpasse innredninger på lasteplanet. Selve hard-topen veier 85 til 90 kilo.

Great Wall sikter mot Norden

Kinesiske Great Wall er i ferd med å etablere seg i det europeiske bilmarkedet. Nylig åpnet de en fabrikk i Bulgaria og for det nordiske markedet har britiske I.M. Group sikret seg importrettighetene.

Ifølge David Wall, direktør for forretningsutvikling i I.M. Group, vil de først introdusere pick-upen Steed i England tidlig neste år, når Euro 5-motorene er klare. Deretter vil de nordiske landene stå for tur.

Great Wall Steed S vil starte på ca. 14.000£ for en bil som skal være godt utrustet med aluminiumsfelger og skinninteriør. Norske bilavgifter vil nok heve denne prisen betraktelig. Bilen introduseres med en 2.0 liters dieselmotor som skal ha et CO2 utslipp på 220 g/km. Den kan laste 1050 kg og trekke en 2000 kg tung henger, og skal ha innkoblbar 4-hjulsdrift med lavserie. 

Tyverisikring

I England er katalysatorer og dieselpartikkelfiltre utsatt for tyveri. Dette har Eminox, som produserer DPF-systemer, gjort noe med. Tyverisikrings-systemet TruckMinder utløser en alarm på 120 db, og kan utstyres med GSM som sender en SMS dersom noen tukler med kabler eller forsøker å koble fra batteriet. I tillegg kan systemet også beskytte mot dieseltyveri, noe som nok er mer vanlig her hjemme. Systemet skal ha blitt testet i temperaturer mellom -40°C og +85°C.

Bott-innredninger

Bott er mest kjent for sine varebilinnredninger. Nå har de brukt kunnskapen fra denne utviklingen til å lansere en helt ny serie med verkstedinnredninger. Innredningene bygger på modulprinsippet som vi kjenner fra varebilinnredningene. Innredningene kommer i tre farger og er pulverlakkert. Benketoppene er produsert i et plastmateriale som tåler eksempelvis drivstoff, olje og batterisyre, eller i rustfritt stål.

Hino 300

Hino hadde en visning av nye Hino 300 som har salgsstart senere i år. Den nye serien vil dekke vektklassene fra 3,5 - 7,5 tonn. Bilene utstyres med en 4-liters motor som yter 150 hester og har et dreiemoment på 397 Nm.

Bilen får en både tilt og teleskop på rattstammen og godt med oppbevaringsmuligheter i førerhytta. For tiden er det ingen norsk distributør, men kanskje merket vil returnere også til Norge når de nå får oppgraderte biler som tilfredsstiller avgasskravene.

Forsiden nå