Hæhre Maskinutleie kjøpte 25 Cat gravemaskiner på Vei og Anlegg. Her en glad kvartett: Lars Hæhre (t.v.), Albert Hæhre, Frank Ole Sørensen (alle Hæhre) og Sven Erik Sønsthagen (Pon Equipment).
Hæhre Maskinutleie kjøpte 25 Cat gravemaskiner på Vei og Anlegg. Her en glad kvartett: Lars Hæhre (t.v.), Albert Hæhre, Frank Ole Sørensen (alle Hæhre) og Sven Erik Sønsthagen (Pon Equipment).

Over 300 maskiner solgt på Hellerudsletta

Optimismen råder i anleggsbransjen. Det ble bevist på Vei og Anlegg på Hellerudsletta 9.-13. mai hvor kontrakter på over 300 maskiner ble undertegnet. Det kan være rekord i Vei og Anleggs historie. Flere forhandlere melder om godt salg også etter utstillingen.

Cat-forhandleren Pon Equipment melder om et nysalg på 98 maskiner, hvorav Hæhre Maskinutleie sto for den største ordren med 25 gravemaskiner. Pons messesalg tilsvarer 2,6 solgte maskiner hver time utstillingen var åpen.

Volvo Maskin solgte 70-80 nye maskiner på messa, og da er ikke storordren til Risa AS (27 maskiner) medberegnet.

Normann Olsen Maskin AS gjorde det skarpt med 23 nysalg, Rosendal Maskin AS melder om 19 kontrakter på nye maskiner, og Sandvik Mining melder om 12 solgte maskiner, Hymax det samme og 10 hos Wacker Neuson. For å nevne noen av de 210 utstillerne på årets arrangement. Og apropos salg; Anlegg&Transport solgte 500 abonnementer på Hellerudsletta. Vi takker for tilliten!

Rekruttering

Hesselberg Maskin arrangerte konkurranse for elever fra de seks landslinjene for anleggsmaskinfører/-reparatør. Vinner ble Kevin Koppen fra Kirkenes vgs. (A&T kommer tilbake med fyldig reportasje i neste utgave).

Rekruttering var ett av temaene som fikk ekstra oppmerksomhet på Vei og Anlegg. Det ble viet en hel dag til ungdommens utdanning og karrieremuligheter innen anleggsbransjen. Blant annet fortalte tre lærlinger om hvilke muligheter yrkesvalget gir. Skoler fra hele Østlandet var invitert til messen.

Oppfordring til bransjen

Den rutinerte entreprenøren Ole M. Almeli, Akershus, stoppet en av A&Ts medarbeidere under messen med følgende budskap:

- Det er på tide at entreprenørene selv tar i et tak for å høyne nivået og bedre rekrutteringssituasjonen. Vi må ta inn flere ungdommer og sørge for at de får intern oppfølging. Hos oss satser vi på å ha rutinerte ansatte som mentorer. Det tror jeg er den beste måten å høyne nivået og kompetansen i bransjen. Jeg utfordrer entreprenørene til å begynne å tenke i disse baner, sier Almeli.

Anlegg&Transport registrerte også plakater hos en rekke maskinimportører som søkte etter nye medarbeidere innen både service og salg.

Forsiden nå