Det er på tide å se i bakspeilet for siste gang.
Det er på tide å se i bakspeilet for siste gang.

På tide å dra i brekket

Ti år med nostalgiske epistler i A&T og bok på "oppløpssida" burde kanskje være en naturlig avslutning på et forhold for en gammel mann.

Da jeg så gjennom sakene i boka, slo det meg at svært mange av dem ble til på ulike former for reiser, og ikke på nostalgioppdrag for Anlegg&Transport. Men selv om jeg fortsatt er på jakt etter den ekte nostalgien, er jeg ikke like glad i å reise lenger. Jeg kommer ikke til å reise like mye som tidligere, og da detter jeg ikke over like mye gammalt og rart som før.

Opp gjennom årene har jeg fått en god del tips fra dere lesere. Men dessverre har jeg ikke kunnet følge opp så veldig mange av dem. Trolig er det meste av "maskin-nostalgien" i vårt land å finne i utkantstrøkene. Ikke her sentralt på Østlandet. Og sakene må letes opp. Ekte nostalgikere har ikke egne PR-sjefer. Mange som sitter på gamle klenodier med fantastiske historier vil ikke en gang ha besøk av folk fra aviser og blader. Selv i 2011 er ikke alle i vårt land PR-kåte. Dere lesere skjønner sikkert at det er mer tidskrevende å finne fram til Norges eldste gravemaskin enn til den nye maskinen som importøren skal lansere i morgen. Men hvor mye tid skal man bruke på å lete fram det gamle, - og hvor viktig er nostalgien? Tross alt er Anlegg&Transport et blad som har til hovedoppgave å omtale nye produkter.

Skjønt undertegnede tror det er viktig å kjenne sin fortid for å kunne gå sikkert inn i framtida. Derfor er det hyggelig at stadig flere unge tar vare på det gamle, - så får vi eldre som koser oss med gammel mekanikk leve i håpet.

Takk for meg.

Ausjen

 

 

Forsiden nå