Palfinger tyvstartet sin verdenspremiere av lastebilmonterte PK 200002 L SH med en løftehøyde på vel 49 meter. Kranen var montert på en DAF kundebil fra Salzburg.

Palfinger tyvstartet på Pre Bauma

MÜNCHEN (AT.no):  Palfinger stjal showet og benyttet anledningen til verdenslansering av lastebilkranen PK 2000002 L SH for et lite utvalg fagpressejournalister på Pre Bauma i München.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.


Den nye modellen vil ifølge Palfinger tette gapet mellom en tradisjonell lastebilkran og mobilkran. Kranen var montert på en DAF CF kundebil fra transportør Rachbauer i Salzburg, og sto parkert med fullt kranutskyt og støtteben til høyre for inngangspartiet til hovedhallen for Messe München.

  Palfinger peker på at bommen er bygd med P-profil, noe som gir stor stabilitet og liten vekt. Kranen er beregnet for montering på 4- eller 5-akslet bil.

  Den utskytbare og vedlikeholdsfrie bommen har 8 utskyt og en rekkevidde på 25,6 meter. Med nykonstruert jib (PL 300 L) i tillegg kan rekkevidden økes til 45,3 meter, og det gir en løftehøyde på over 49 meter.

  Ved å kombinere mobilkranens hydrauliske utskyt med lastebilkranens sammenfoldbar konstruksjon er totalhøyden, ferdig montert på et tradisjonelt 8x4 lastebilchassis, kun 3,8 meter. 

  Palfinger tar sikte på å bygge kundeferdige biler med kran fra fabrikk. Nylanseringen vil selvfølgelig bli en av hovedattraksjonene på kommende Bauma i april, men får i tillegg følge av 19 øvrige kranpresentasjoner opplyses det til AT.no.

 

  Det var direktør Eugen Egetenmeir i Messe München og Johann Sailer, formann i CeCe og den tyske produsentorganisasjonen VDMA, som ønsker fagpressen velkommen til Pré Bauma og ga en kort beskrivelse av kjempearrangementet i april.

  Messe München er nå involvert i en rekke Bauma-arrangementer i andre verdensdeler, og føler næringen på pulsen. Organisasjonen opplever at konjunkturene og produksjon av anleggsutstyr totalt sett vil være relativt stabil i kommende år. I noen regioner, som Europa vil det være flatt marked eller en liten nedgang, mens det andre steder er vekst.

 Pré Bauma - forsmak på Bauma i april

 Pré Bauma er en såkalt mediadialog. Disse arrangementene arrangeres i forkant av de store internasjonale messene, både før anleggsmesser og nyttekjøretøymesser. I år var det ca. 200 maskin- og utstyrsprodusenter på plass på Pre Bauma i München. De var fordelt på 240 bord i to store saler. Noen store aktører med bredt produktspekter hadde flere bord. Wirtgen Group, Volvo-selskapene og Liebherr er eksempler på dette og hadde produkteksperter på flere bord for å dekke bredden i interessefeltene hos journalistene.

 I kommende utgaver av Anlegg&Transport vil vi rapportere fyldig om nyhetene som ble presentert på Pre Bauma. På vårparten vil Anlegg&Transport rapportere fra selve Bauma-messen både på AT.no og i det trykte Anlegg&Transport.

 Bauma er verdens desidert største anleggsmesse. Det er over 3300 utstillere på årets Bauma fordelt på godt over en halv million kvadratmeter. Mer enn 300 selskap står på venteliste for å få plass på årets messe som arrangeres i München fra 15.-21. april.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS