Per Wassli tester nye Brokk 160. Wassli er blant nestorene i norsk rivningsbransje, og grunnla og bygde opp Rivningsspesialisten som ble solgt til Veolia på begynnelsen av 2000-tallet.
Per Wassli tester nye Brokk 160. Wassli er blant nestorene i norsk rivningsbransje, og grunnla og bygde opp Rivningsspesialisten som ble solgt til Veolia på begynnelsen av 2000-tallet.

Pentruder støvsuger markedet

Pentruder Norge AS inviterte til åpne dager 21.-22. juni Askim, og der ble det presentert et splitter nytt agentur på støv- og vannsugere fra Pullman Ermator.

Det er Pullmann Ermator Norge AS som er importør for luftrensere og suge-maskiner (vann/vacuum) i Norge, men Pentruder Norge AS fikk i vinter en forespørsel om de ønsket å ta inn produktene i sitt sortiment.

Midt i blinken

- Ettersom vi retter oss inn mot rivningsbransjen og de som driver med betongsaging, er vi en forhandler som passer midt i blinken for Pullman Ermator. I rivningsbransjen er det stort behov for luftrensere og støvsugere, mens de som driver med betongskjæring trenger vannsugere. For vår del betyr dette at vi får flere ben å stå på, og at vi blir litt mer totalleverandør, sier Per Erik Strengen, selger i Pentruder Norge AS.

Bedriften åpnet dørene for kunder og samarbeidspartnere to dager i slutten av juni.

- Det er første gang vi inviterer til åpne dager, og heldigvis er vi heldige med været. Vi har ikke store forventninger til rent salg disse dagene, men ønsker å knytte kontakter, sier Strengen.

Ny Brokk

Askimbedriften ble etablert i august ifjor av Finn Morten Hansen og Kenneth Høitomt. I ettertid har Per Inge Strengen kommet inn på salgssiden, mens Jens Helge Jorud er hentet inn som mekaniker.

Bakgrunnen for oppstarten var at Pentruder ønsket en ny forhandler i Norge, og med lang bransjeerfaring var Finn Morten Hansen en mann den svenske produsenten ønsket å "spille ball med". Betongsager og wiresager fra Pentruder står imidlertid kun for halvparten av omsetningen, rivningsroboter fra Brokk står for den andre.

På åpen dag-arrangementet viste Pentruder Norge den nye rivningsroboten Brokk 160. Maskinen veier1600 kg, men selv om den er300 kglettere enn modellen Brokk 180, skal den ifølge produsenten ha 12% høyere produktivitet. Maskinen har elektrisk ABB-motor på 18,5 kW og styres med radiosignaler med hjelp av egen styringsenhet (fjernkontroll). Med en bredde på78 cmkan maskinen kjøre gjennom de fleste døråpninger.

- Lav vekt er en fordel for å begrense belastningen på underlaget. I tillegg har maskinen et lavt tyngdepunkt, noe som sikrer god stabilitet, sier Strengen.

Brokk 160 blir leveringsklar fra i høst.

Startet i 1976

Den svenske produsenten, som holder til i Skellefteå i Nord-Sverige, produserer 400-500 maskiner i året.

Brokk ble etablert i 1982 (under navnet Holmhed Systems AB), men begynnelsen dateres til 1976 da selskapet PE Holmgren och Rivteknik skulle utføre en utfordrende rivningsjobb for Boliden i Skelleftehamn. De konstruerte en fjernstyrt rivningsrobot, og så at den kunne gi grunnlag for nye forretningsmuligheter. Etter noen år skiftet selskapet navn til Brokk AB. Navnet stammer fra norrøn mytologi og henspeiler på smeden Brokk som laget sverd til krigsguden Tor.

Forsiden nå