Med markedets største hytte blant mindre hjullastere tok salgsrepresentant Stephanie Moog hos Kramer utfordringen og tok med seg Tom Erik Huuse, Hans Christian Hagen og Kjell Sæter fra Expert Maskinutleie inn i 780-hytta. Sæter har allerede sikret seg 6 av de nye Kramer-lasterne.
Med markedets største hytte blant mindre hjullastere tok salgsrepresentant Stephanie Moog hos Kramer utfordringen og tok med seg Tom Erik Huuse, Hans Christian Hagen og Kjell Sæter fra Expert Maskinutleie inn i 780-hytta. Sæter har allerede sikret seg 6 av de nye Kramer-lasterne.

Premiere-Sany til Norge

Blant Sanys maskinnyheter på Bauma var 13-tonneren SY135C. Utstillingsmaskinen er solgt til Gjert Inge Søllesvik og firmaet Moss & Søllesvik AS i Dimmelsvik (Kvinnherad).

Beltegraveren har en "matchvekt" på 13,4 tonn. Den leveres med Isuzu-motor som tilfredsstiller kravene til Steg 3 og som gir en effekt på 71 kW ved 2000 o/min. Maksimal tippehøyde er6,17 meterog maksimal gravedybde er5,5 meter.

Den norske importøren, Sany Norge Anleggsmaskiner AS, har jobbet i kulissene for å få Sany til å også levere skjær på 13-tonneren.

Norske ønsker

- På 8 tonnsmaskinene begynner det å bli normalt med skjær også i Asia, men det er mer uvanlig i 13-14 tonnsklassen. Derfor har vi pushet litt på Sany for å få skjær på denne modellen, sier Bjørn Eldøy, daglig leder i Sany Norge Anleggsmaskiner AS.

Importøren fra Stord har kommet med flere innspill til produsenten for å gjøre maskinene mer attraktive for det norske markedet. Blant annet har 13-tonneren stikkelengde på2,5 meter, som er å anse som "norsk standard", og det er tilrettelagt for toveis-hydraulikk direkte fra fabrikk (måtte tidligere ettermonteres).

Forutinntatte meninger

Sany er Kinas største privateide produsent av anleggsmaskiner og har siden oppstarten for 21 år siden bygd seg gradvis opp til å bli en betydelig aktør, noe som ikke minst viste seg på den 4500 m 2 messestanden på Bauma. Kvaliteten på maskinene har også blitt hevet de senere årene. 

- Maskinene er gode å kjøre. Det er ikke sjelden folk blir positivt overrasket etter å ha kjørt en Sany. For det er ikke til å legge skjul på at det er mange forutinntatte meninger når det gjelder maskiner fra Kina. Derfor må man huske på at Kina er et enormt land, og at det er store kvalitetsmessige forskjeller. Man får alt fra veldig dårlige maskiner til veldig gode maskiner, og som regel får man det man betaler for. Sany har valgt å bruke mye penger på FoU (av de årlige salgsinntektene settes 7% av til FoU-avdelingen), og selskapet benytter mye originaldeler fra blant annet Japan, påpeker Eldøy.

Debuterte i 2006

Totalt er det solgt ca. 30 nye Sany-maskiner i Norge siden 2006. Anlegg og Autoteknikk AS i Haugesund startet importen i 2006 og etablerte siden datterselskapet Sany Norge Anleggsmaskiner AS. Sistnevnte selskap ble kjøpt opp av Standard Maskin AS på Stord i september 2008.

Sany har i år en produksjonskapasitet på ca. 6000 gravemaskiner, dette skal dobles neste år. Byggearbeidene ved fabrikken i Kina er i full gang.

Forsiden nå