Huken pukkverk og resten av Oslo Vei går en usikker fremtid i møte.
Huken pukkverk og resten av Oslo Vei går en usikker fremtid i møte.

Redder ikke Oslo Vei

Byrådet i Oslo vil ikke gå inn med noen redningspakke, og dermed er 287 ansatte enda nærmere å miste jobben.

Skjebnen til Oslo Vei avgjøres trolig fredag ettermiddag. Selskapet er teknisk konkurs og trenger ny egenkapital snarest for å overleve.

Styret i Oslo Vei har bedt kommunen om å gå inn med 103 millioner kroner i ny egenkapital og 40 millioner kroner til avvikling av Huken pukkverk, men fredag morgen besluttet næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) at det ikke kommer til å skje, skiver osloby.no

- Basert på de grundige vurderingene den siste tiden, anser man at man ikke vil kunne få en tilstrekkelig avkastning på kapitalen man skyter inn i Oslo Vei. Risikoen for at man må inn med ytterligere egenkapital på et senere tidspunkt er dessuten stor, sier byrådssekretær Anne Siri Koksrud.

For byråden veide hensynet til kommunen tyngre enn hensynet til de ansatte.

- Det er veldig trist og leit at selskapet har havnet i denne situasjonen. Jeg har vondt av de ansatte, som rett før jul opplever stor usikkerhet rundt sine arbeidsplasser. I en slik situasjon er det likevel min plikt å ivareta kommunens verdier på en best mulig måte. Vi mener det er uforsvarlig å skyte inn egenkapital i selskapet nå, sier Bjercke til Osloby.no.

Oslo Vei har tidligere varslet at selskapet vil begjøre oppbud dersom ikke ny egenkapital kommer inn.

- Først og fremst vil jeg si at vi er lei oss for at vi ikke fant en god løsning for de nesten 300 ansatte i Oslo Vei. Styret skal samles nå klokken 11 for å vurdere situasjonen og diskutere hvilke alternativer vi har. Når dette møtet er ferdig vil vi komme med en pressemelding, sier styreleder Kyrre Olaf Johansen.

Forsiden nå