Scania arrangerer Scania Driver Competitions for sjuende gang.

Scania har fjernet aldersgrensen

Det er tid for Scania Driver Competitions igjen. Nå er 35-årsgrensen for deltagere fjernet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dette er sjuende gang Scania arrangerer konkurransen. Nytt av året er at den tidligere aldersgrensen på 35 år er fjernet, og at sjåførene har to forskjellige måter å kvalifisere seg til semifinalen på.

Man kan enten melde seg på ved å ta teoritesten på Scanias nettside, eller ved å registrere seg gjennom FMS-appen. Flest deltagere går videre via FMS, skriver Scania i en nyhetsmelding.

Måling av kjøring over tid

Kvalifiseringen via FMS foregår gjennom kontrollpakken i appen. Deltagernes kjøreprestasjoner måles over en måned, og via appen kan de kan følge med på egne resultater.

Skal du være med gjelder det å melde seg på så raskt som mulig nå i midten av september 2018.

Hver uke publiseres resultatene fra FMS-appen på nett under Scania Driver Competitions - resultatliste på Scania.no.

Semifinaler på Kløfta

De som velger å ta teoritesten på nett, må gjennom en ekstra økonomikjøringsdel i semifinalen. Sjåførene fra FMS-kvalifiseringen er da ferdige med denne delen.

Alle deltagerne i semifinalen, som vil være hos Scania på Kløfta (Akershus) i uke 42, får prøvd sine ferdigheter innen manøvrering - med trekkvogn og semi- og gjennom praktiske oppgaver i forbindelse med lover, forskrifter og sikkerhet.

Pengepremie og lastebil

De åtte beste sjåførene møtes i landsfinalen i Trysil 1. februar 2019.

Er du god nok til å komme til Europa-finalen, og vinne denne, får du 800.000 kroner og får «bruke på en splitter ny Scania-lastebil», skriver Norsk Scania på sin nettside.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS