Elektrokontrakten på riksvei 70 Oppdølsstranda ble signert av prosjektleder i Statens vegvesen Per Bjørn Gjelsten (t.v.) og Oddgeir Anundsen i One Nordic Kraftmontasje AS. Bak fra venstre Geir Inge Bersås, Statens vegvesen og Børge Sylte, One Nordic Kraftmontasje AS.

Overtar etter konkursrammet entreprenør

Etter at Statens vegvesen sendte ut varsel om oppsigelse av alle kontrakter med det danske firmaet KB Electrotech, valgte prosjektledelsen på riksvei 70 Oppdølsstranda å gå i dialog med firmaet One Nordic Kraftmontasje AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

I dag, onsdag 6. november, ble kontrakten signert.

Det var 11. oktober at det danske selskapet meddelte at de gikk til retten med en såkalt rekonstruksjonsbegjæring og stanset arbeidene på alle sine prosjekt umiddelbart. KB Electrotech AS hadde elektrokontrakter på sju av Vegvesenets veianlegg.
- KB Electrotech har ikke begynt arbeidet her på prosjektet, så det var derfor en grei løsning for oss å benytte muligheten som lå i anskaffelsesreglene - om å inngå kontrakt med en ny aktør, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Nest laveste tilbud

Vegvesenet har vært i forhandlinger med firmaet som leverte inn det nest laveste tilbudet på elektrokontrakten, One Nordic Kraftmontasje AS. De leverte ett tilbud som var 3,3 mill. kroner høyere enn KB Electrotech sitt tilbud.
One Nordic Kraftmontasje AS vedstod seg tilbudet de leverte inn i januar i år med en forskyvning i tid, og dermed en ny dato for ferdigstillelse. Etter all sannsynlighet blir denne datoen i august neste år.

- Nå er alt det formelle rundt en avtale på plass, og vi har skrevet kontrakt med One Nordic Kraftmontasje AS i dag, sier Gjelsten.
Han forteller videre at elektroarbeidet i tunnelen forhåpentligvis starter like over nyttår. Da kan trolig tunnelen åpnes for trafikk i løpet av høsten 2014, og trafikantene slipper å kjøre enda en vintersesong langs den rasutsatte Oppdølsstranda.

 

Powered by Labrador CMS