En Volvo F16 med dumperkasse klar til levering.
En Volvo F16 med dumperkasse klar til levering.

Sigdal-påbygger med flere jern i ilden

Leif Skare i Sigdal etablerte i 1992 firmaet "Leif Skare Sveis & Rep". Virksomheten skjøt fart, og i 1996 kom sigdølingen Odd Nes inn som partner. Dermed var Skare & Nes AS etablert, i dag et kjent påbyggerfirma. De to herrer driver imidlertid med langt mer.

Sigdal Maskinforretning som ligger et steinkast fra påbyggerverkstedet på Nerstad i Sigdal, eies 75% av Skare & Nes. I forretningen finnes "alt" hva jord- og skogbruket og anleggsbransjen i Sigdal og omegn måtte trenge. I maskinforretningens produktspekter inngår JCB anleggsmaskiner. Det 1000 m 2 store lageret har et imponerende vareutvalg. Skare & Nes er også forhandler av Palfinger-kraner, og i verkstedet utføres også reparasjon og service av jordbruks-/skogs- og anleggsmaskiner i tillegg til påbyggervirksomheten. Ifjor var omsetningen for alle aktivitetene ca. 35 mill. kroner.

Ser lyst på det

- Vi har flere bein å stå på og ser lyst på fremtiden, sier Leif Skare (43) som styrer "butikken", mens kompanjongen Odd Nes (39) liker å være på farten med service av maskiner og knuseverk i Østlandsområdet.

Sigdal Maskinforretning ble etablert i 2000 og har seks ansatte. I 2004 ble forretningen forhandler av JCB-maskiner (Rosendal Maskin) og har siden solgt et førtitalls maskiner.

Skreddersyr

Påbyggervirksomheten til Skare & Nes teller ti ansatte som er spesiallister på påbygg til container-, tømmer-, dumperbiler og tilhengere. Produksjonen av dumperkasser begynte i 2004, og det er ingen A4-løsninger Sigdal-bedriften leverer.

- Vi skreddersyr etter kundenes behov og ønsker. Vi sveiser kassene helt fra bunnen av og er en av få påbyggere som gjør det. Dessuten er vi konkurransedyktige på pris når vi sammenligner med ferdigproduserte dumperkasser fra for eksempel Sverige og Polen. Det er jo moro at noe er norskprodusert, og at ikke alt må kjøpes i utlandet, sier Leif Skare som opplyser at Volvo-forhandleren Nordic Last & Buss i Alta er en av Sigdal-firmaets store kunder.

Spesialmaskin

Skare & Nes tar også på seg andre påbyggeroppgaver. Nylig leverte firmaet en spesialmaskin til Hallingmast AS, en Rottne Sollid F14 (17 tonn) lassbærer med påbygg for riving, drift og vedlikehold av kraftledninger. Lassbæreren er blant annet utstyrt med 10-tonns hydraulisk vinsj, mannskapslift og HMF-kran som strekker seg ca.30 metertil værs. Hallingmast AS i Nesbyen har med det siste maskintilskuddet fire lassbærere og tre gravemaskiner med kraner og mannskapslifter.

Forsiden nå