Metso Norge hadde knapt åpnet standen før det første salget ble notert. Her er Metso-selger Lars Jørgen Kjærås (f.h) sammen med John Reidar Halle og Tørres Valberg i Brødr. Halle A/S på Lokotrack-sikteverket ST2.4.
Metso Norge hadde knapt åpnet standen før det første salget ble notert. Her er Metso-selger Lars Jørgen Kjærås (f.h) sammen med John Reidar Halle og Tørres Valberg i Brødr. Halle A/S på Lokotrack-sikteverket ST2.4.

Sikret seg to Norges-debutanter

John Reidar Halle hos Stjørdal-entreprenøren Brødr. Halle A/S tok seg en skikkelig handlerunde på første dag av Vei og Anlegg. Først kjøpte han Lokotrack-sikteverket ST2.4, og deretter Cat 924K hjullaster. Begge maskinene blir de første som leveres i Norge.

På toppen av det hele sier Halle at han ikke hadde bestemt seg på forhånd for noen av kjøpene. Lokotrack-sikteverket var klart for levering like etter anleggsfesten på Hellerudsletta, mens Cat hjullasteren først er leveringsklar i september. Det passet Halle godt, for han hadde ikke planer om å kjøpe ny hjullaster før til vintersesongen uansett.

Har kjøpt knuser

Metso Norge leverer Lokotrack-sikteverket på 23,5 tonn. Sikteverket ble faktisk lansert i messesammenheng på Vei og Anlegg, og er det første som leveres i Norge. Verket har to dekk, med sikteflate på 5,5 m2 på toppdekket og 5 m2 på det nedre, og leverer tre fraksjoner. Matekassen er på 4,5 m2 og lastehøyde fra underlag oppgis å være 3450 mm. Maskinen drives av Caterpillar-motoren C4,4 som yter 74,9 kW (101,9 hk).

Brødr. Halle A/S har allerede kjøpt en grovknuser fra Metso (Lokotrack LT 1165) som skal leveres i juni, og John Reidar sier han gikk innom standen til Metso Norge for å snakke om leveringstidspunktet for denne da praten gikk over til sikteverk.

- Vi har sett etter et sorteringsverk som takler grus, stein, sand og jord. Ettersom vi allerede har handlet et knuseverk ser vi nytten av sorteringsverket, også som mater til finknuseverket, sier Halle.

Han sier Stjørdal-entreprenøren er godt kjent med Metso-produkter etter å ha kjørt Nordberg siden 1988.

Hos Metso har selger Lars Jørgen Kjærås store forventninger til ST2.4-sikteverket, siden det representerer en meget interessant vektklasse for mange.

Første 924K

Halles andre kjøp var nok en maskin som blir den første i landet. Hos Pon Equipment ble han invitert inn på kaffe, og før han reiste derfra hadde han kjøpt den splitter nye 13-tonns 924K-hjullasteren med 2,1 m3 skuffe. Lasteren var den første av flere 924K Pon solgte på Vei og Anlegg.

Da Anlegg&Transport var på Caterpillar-fabrikken i Leicester i april, uttalte Pons Dagfinn Sand at «alt er nytt» på Cats nye mellomklasse hjullastere (fra 12,8 tonn til 16 tonn). Maskinen Halle kjøpte skal gå i demo frem til september.

- Vi trengte en hjullaster i den størrelsen som servicemaskin sommerstid, og til brøyting om vinteren, sier Halle og legger til at maskinen er den første Cat-hjullasteren han kjøper.

Ett av argumentene Halle falt for, er at maskinen skal ha opptil 30% lavere drivstofforbruk enn forgjengeren.

Forsiden nå