Simen Sletten Nilsen med sin arbeidsgiver Jan Birger Holth. De øvrige er Siv Berg (jury) og speaker Torfinn Kringlebotn.
Simen Sletten Nilsen med sin arbeidsgiver Jan Birger Holth. De øvrige er Siv Berg (jury) og speaker Torfinn Kringlebotn.

Simen vant NM

 Simen Sletten Nilsen (18) fra Rømskog vant NM i lassbærerkjøring for lærlinger på Hurdagene i helgen.

Simen er ansatt hos Holth Skogsdrift. På de neste plassene kom Tobias Sletten (17) fra DF Skog & Anlegg og Ørjan Hagen (17) fra Struksnæs Skog.

Men det forventede storinnrykket til skogfolkets største utstyrmesse uteble. Det skuffer prosjektleder Tore Molteberg at deltagerantallet denne gangen ikke nådde 2000.

 - Jeg hadde ønsket mer publikum, spesielt på lørdag, for å oppleve det nyeste av skogsutstyr blant 40 utstillere, sier han til AT.no.

Utfordringer

 Prosjektleder Tore Molteberg i Det norske Skogselskap understreker at skogsvei i ulent og vått terreng skapte en del arrangementstekniske problemer for semitrailere med tungt utstyr som skulle på utstillingen.

 - For øvrig fungerte logistikken godt. Arrangementet bærer seg også økonomisk, ikke minst takket være en solid dugnadsinnsats i alle ledd, sier Molteberg.

 Han ser fram til et nytt arrangement om fire år, og at samarbeidspartnerne Mathiesen Eidsvoll Værk, Norsk institutt for skog og landskap og Skogselskapet finner et godt egnet område på Mathiesen Værks eiendom til Norges ledende messe for skogbruk.

Nylanseringer

 - H11 er vår første leveranse i mellomklassen. Vi har et stort håp om flere markedsandeler med denne kraftige maskinen med forholdsvis lite chassis. Den er bestilt av GM Skogsdrift på Rena, sier markedsansvarlig Ole Thomas Fladby i Skogteknikk (Rottne) til AT.no.

 Den nye Rottne-maskinen er konstruert for stikkveisgående tynning og lettere sluttavvirkning.

Salgssjef Erik Øverbø i Komatsu Forest hadde med seg nye lassbærere til Hurdagene.
Salgssjef Erik Øverbø i Komatsu Forest hadde med seg nye lassbærere til Hurdagene.

Salgssjef Erik Øverbø i Komatsu Forest hadde med seg blant annet to nye lassbærere til Hurdagene, Komatsu 865 og 855 med henholdsvis 15 og 13 tonns lasskapasitet.

 - Bortsett fra lastekapasiteten er de nokså like. De har begge ny og mer miljøvennlig dieselmotor, forteller Øverbø.

 Eco Log Norge viste styrke som skogens konge med overlegne terrengegenskaper i sine demonstrasjoner under Hurdagene. 

 I år var også bioenergibransjen på plass på Hurdagene, en bransje i sterk vekst som leverandør til skogbruket.

 

Forsiden nå