Knut Sollund var prosjektleder for eget terminalanlegg.
Knut Sollund var prosjektleder for eget terminalanlegg.

Sin egen prosjektleder

ColliCare-sjef Knut Sollund var prosjektleder for egen terminal og var arkitekten bak lagerbygget og logistikkløsningene på Solgård Skog i Moss, mens han var i Schianders.

For et år siden flyttet ColliCare tilbake til det tidligere Schianders-bygget på Solgaard skog i Moss.

Suksessbedrift

Adm. direktør Knut Sollund har bygd opp en suksessbedrift som har utmerket seg mest på crossdocking-løsninger av varer fra Asia til Norden. ColliCare hadde ifjor en omsetning på 610 mill. kroner. Sollund har målsetting om å passere milliarden i omsetning i 2014.

Collicare Logistics ble etablert i 2007 av ansatte utgått fra transportselskapet Schianders. Med selskapets inntreden i Schianders-bygget på Solgård Skog, kom Knut Sollund tilbake til der han startet. Frem til 2007 var Schianders eid av familien Sollund, men etter interne uenigheter forlot 18 ansatte med Knut Sollund i spissen selskapet for å danne konkurrenten ColliCare.

Global virksomhet

ColliCare er også etablert i en av verdens største havner, Rotterdam, for derfra å kunne betjene det europeiske markedet.

Selskapet har i alt 10 anlegg, fem i Norge, tre i Sverige og to i Kina.

Frem til 1. juli i år sto selskapet også for driften av DHL-anlegget på Berger. Nå leier ColliCare deler av DHL-terminalen og drifter sitt eget gods. 

ColliCare tilbyr bilfrakt fra egne spedisjonsavdelinger i Norge, Sverige og Nederland, samt via agenter i store deler av Europa. Foruten trekking av traller, containere, sidelaster, spesialtransport, thermo og vekselflak på Østlandet, tilbyr ColliCare lagringsfasiliteter i sentrale områder i Norge, Sverige og i Kina.

Forsiden nå