Bildet er et arkivbilde fra en tidligere malmtransport-reportasje behandlet i photoshop.

Sjåfør av malm-lastebil omkom

Den fjerde ulykken med en malmlastebil i Norrland (Sverige), i løpet av få uker, endte fatalt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Rundt klokken 4.30 natt til søndag 2. desember kjørte et fullastet malmvogntog av veien og veltet mellom Anttis og Peräjävaara nord i Sverige.

Sjåføren var en del av den omfattende malmtransporten som utføres for Kaunis Iron fra Sverige med lastebil og tog til utskiping i Narvik.

Søndag 2. desember la Kaunis Iron ut denne meldingen på sin nettside:

Tidigt i morse nåddes vi av den oerhört tragiska nyheten att en av våra medarbetare omkommit i en singelolycka med en av företagets lastbilar längsmed väg 395 vid Peräjävaara. Våra tankar går givetvis till familj, vänner och medarbetare. I skrivande stund prioriteras stöd och kontakt med anhöriga till den omkomne samt att ta hand om vår personal på bästa möjliga sätt.

Lastebiltransporten av jernmalmkonsentrat foregår mellom gruven og jernbanen, en strekning på ca. 15 mil. Transporten startet sommeren 2018.

Temperaturen i området der dødsulykken skjedde var null grader og det snødde lett.

Malmtransportene som utføres av Kaunis Iron ABs datterselskap Malmtransport Norr AB, har vært rammet av tre ulykker i november. I en av disse ble sjåføren hardt skadd:

2. november inntraff en ulykke på vei 395, 16. november skjedde den andre ulykken (på E45) og den tredje ulykken inntraff på riksvei 99 30. november. Det er svt.se som opplyser dette.

Les mer om ulykken på svt.se

Powered by Labrador CMS