Dag Nordvik (t.v.) i SKAB Norge, sammen med Rickard Nilsson som blir VD ved Groth Kaross-fabrikken.
Dag Nordvik (t.v.) i SKAB Norge, sammen med Rickard Nilsson som blir VD ved Groth Kaross-fabrikken.

SKAB kjøpte svensk påbygger

Dermed vil SKAB få et viktig produksjonsanlegg og servicepunkt på Sveriges østkyst.

Groth Kaross AB har drevet med påbygg siden 1952. Foruten bygging av vanlige transportskap, har selskapet markert seg som en betydelig aktør innen bygging av OB-trailere (TV-busser) i Norden. Hovedtyngden av produksjonen ved Groth Kaross-fabrikken i Mönsterås nord for Kalmar, vil imidlertid være «vanlige» skap.

1300 skap i året

- Vi har de seneste årene, også under finanskrisen, hatt kapasitetsproblemer. Med oppkjøpet øker vi produksjonen, spesielt innen stykkgods og vanlige transportskap. Vi bygger skap fra 3,5 tonnsbiler og oppover, og denne fabrikken vil spesielt benyttes til det voksende 3,5-tonnssegmentet, sier Dag Nordvik, daglig leder ved SKAB Norge.

I år vil Nordviks norske kunder bestille ca. 350 enheter, noe som tilsvarer rundt 30% av produksjonen til SKAB i Sverige.

Produksjonen ved fabrikken i Mönsterås vil ligge på 100-150 skap i året, og bidra til at SKABs totale produksjon (Ätran, Laholm og Mönsterås) øker til 1300 enheter i året. Fabrikksjef ved anleggene (to fabrikker) i Ätran, Rickard Nilsson, vil ta over som VD ved Groth Kaross det første året.

Mange smøretrailere

SKAB har fått rykte på seg som skilandslagenes påbygger for smøretrailere. Nå triller det inn nye bestillinger. Denne høsten skal SKAB levere en smøretrailer til det russiske skiskytterlandslaget, og neste år skal den svenske påbyggeren produsere en ny gigantsmøretrailer til det norske langrennslandslaget, samt en smøretrailer til russernes langrennslandslag.

- Traileren til det norske langrennslandslaget blir stor, trolig en av verdens største trailere med gulvflate på ca. 110 m2. Den vil kunne trekkes ut til siden, bakover og oppover som en dobbeltdekker, sier Nordvik.

Produksjon av den norske smøretraileren starter trolig i november.

 

Forsiden nå