Matthias Jeschke og hans team skal sette verdensrekord (motorkjøretøy høyest over havet) med to Reinmetall MAN HX-lastebiler på toppen av verdens høyeste aktive vulkan.

Skal kjøre lastebiler til 6690 meter over havet

To Reinmetall MAN HX-lastebiler skal kjøres til det høyeste punktet i verden som er tilgjengelig med motorkjøretøy - den aktive vulkanen Ojos del Salando i Sør-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ekspedisjonen ledes av offroad-ekspert Matthias Jeschke. Mandag 6. november startet han med et 14 mann stort team på reisen, som skal gjennomføres i et seksukersvindu der det høytliggende området på grensen mellom Chile og Argentina er mest tilgjengelig. Målet er å sette verdensrekord. Det vil si å komme til minst 6690 meter over havet med en eller begge lastebilene. Fjellet er 6890 meter høyt.

Om det blir en suksess avhenger til en stor grad av lastebilene, en HX 4x4 (340 hk) og en HX 6x6 (440 hk), som er bygget på standardversjoner av kjøretøyene som brukes av militæret i flere land i verden.

Lastebilene er bygget om for å takle de tøffe forholdene i mange tusen meters høyde med steinete og glatte grunnforhold. Motorene er modifisert for å fungere best mulig i den tynne lufta; 6000 meter over havet fører de fysiske «lovene» til at motorene har ca. to tredeler av sin opprinnelige effekt.

Et annet viktig mål for turen, er å samle inn penger til skadde krigsveteraner.

Powered by Labrador CMS