Randi Lekanger (Skanskas miljøsjef), Ståle Rød (konsernsjef i Skanska) og Kristin Holthe (leder av avdelingen for klima, energi og bygningsfysikk i Skanska) er stolte over å være offisiell samarbeidspartner med Oslo kommune.
Randi Lekanger (Skanskas miljøsjef), Ståle Rød (konsernsjef i Skanska) og Kristin Holthe (leder av avdelingen for klima, energi og bygningsfysikk i Skanska) er stolte over å være offisiell samarbeidspartner med Oslo kommune. (Foto: Skanska)

Skanska blir samarbeidspartner med Oslo

Tirsdag 25. september lanserte Oslo kommune programmet for miljøhovedstadsåret 2019. Skanska er med som samarbeidspartner.

Miljøhovedstadsåret skal mobilisere, inspirere og spre kunnskap for å øke takten i den grønne omstillingen i Oslo – med blant annet et bredt spekter av arrangementer som verktøy.

Kommunen har invitert byens kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og grasrotorganisasjoner til å bli samarbeidspartnere og delta med aktiviteter i det offisielle programmet. Som eneste entreprenør fra bygg- og anleggsbransjen, er Skanska en av samarbeidspartnerne som er plukket ut.

Lindeberg sykehjem har en fossilfri byggeplass . Illustrasjon: Skanska

- Vi er stolte av å bli tatt inn som offisiell samarbeidspartner av Oslo kommune. Helt siden vi startet vår grønne reise for snart 20 år siden, har vi jobbet systematisk med å forbedre vårt miljøarbeid. Men hvis vi skal lykkes med å nå FNs togradersmål, må vi samarbeide og dra lasset i samme retning. Det er derfor flott å se hvordan offentlige og private aktører går sammen for løfte frem Oslo som Europas miljøhovedstad. Vi gleder oss til å bidra sammen med våre kunder og samarbeidspartnere gjennom hele 2019, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød.

Stort potensiale

Bygg står for 40% av verdens energiforbruk, mens omtrent 5% prosent av de nasjonale klimagassutslippene stammer fra anleggssektoren. Bygg- og anleggsnæringen spiller derfor en viktig i rolle i å redusere klimagassutslippene. Skanska ønsker å lede an i dette arbeidet.

- Over flere år har vi bygd opp et av Norges sterkeste og mest kompetente fagmiljøer innenfor grønn bygging. 1/3 av alle Breeam-Nor-sertifiserte prosjekter i Norge er gjennomført av oss og gjennom Powerhouse-samarbeidet har vi vært med på å utvikle og bygge noen av verdens råeste miljøbygg. Vi satser også stort på grønne løsninger innenfor anleggsvirksomheten vår, og tidligere i år ble det klart at Norges første Ceequal-sertifiserte prosjekt er et Skanska-prosjekt, sier Kristin Holthe, leder av avdelingen for klima, energi og bygningsfysikk i Skanska.

Inviterer Oslo-borgere til byggeplassbesøk

Utslipp fra bygg- og anleggsplasser er et annet fokusområde for Skanska. Selskapet er involvert i flere forskningsprosjekter som jobber med å utvikle fullverdige elektriske alternativer til dieseldrevne anleggsmaskiner. 30. og 31. august åpner entreprenøren portene på sitt prosjekt Lindeberg sykehjem og inviterer Oslos innbyggere til å besøke en av byens mest miljøvennlige byggeplasser.

- I likhet med Oslo kommune har vi store ambisjoner når det gjelder å senke klimagassutslippene på våre bygg- og anleggsplasser. Vi har flere pågående prosjekter som er fossilfrie, og Lindeberg sykehjem er ett av disse. Vi håper både unge og gamle vil besøke oss disse to dagene for å lære mer om hva vi gjør for å minske klimaavtrykket vårt. Det vil også bli mulig å prøve våre fossilfire anleggsmaskiner, sier Randi Lekanger, Skanskas miljøsjef.

Forsiden nå