Slik skal det nye helse- og velferdssenteret i Vestnes se ut.
Slik skal det nye helse- og velferdssenteret i Vestnes se ut. (Illustrasjon: Hus ariktekter)

Skanska bygger helse- og velferdssenter

Skanska har signert kontrakt med Vestnes kommune om bygging av nytt helse og velferdssenter i Vestnes sentrum (Møre og Romsdal).

Skanska vant pris- og designkonkurransen om nytt helse og velferdssenter i juli 2018. Etter en vellykket samspillsfase er det kontrakten om bygging av prosjektet som nå er signert. 

Det nye helse- og velferdssenteret, som har fått navnet helsehuset Stella Maris, blir på ca. 9200 kvadratmeter. Det skal inneholde 64 institusjonsboliger, kontor for hjemmetjenesten, legesenter, kafe og bibliotek.

Distriktssjef i Skanska Åse Lien Kleppe, og ordfører i Vestnes Geir Inge Lien under kontraktssigneringen. Foto: Skanska

Forut for kontraktsigneringen, har Skanska og Vestnes kommune gjennomført en vellykket samspills-fase og optimalisert prosjektet sammen med brukerne av bygget.

- Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle dette fremtidsrettede helse og velferdssenteret sammen med kommunen. Vi har hatt en meget god samspills-fase preget av åpenhet og tillit, og med svært høy kompetanse i samspills-gruppen. Vi ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet, forteller Åse Lien Kleppe, distriktssjef for Skanska i Møre og Romsdal.

Skanska har hatt med seg Hus arkitekter, Caverion, samt Bjørbekk og Lindheim landskapsarkitekter i designkonkurransen. 

Det vil bli byggestart i mars 2019 og senteret skal være klart til bruk i desember 2020.

Forsiden nå