Bodø 360 skal som navnet indikerer få utsikt i alle retninger.

Skanska bygger nytt landemerke i Bodø

Sammen med Boreus Eiendom AS skal Skanska bygge et spektakulært kombinasjonsbygg på «en av byen beste tomter». Bodø 360 blir 14 etasjer høyt, og skal romme 58 leiligheter og fire etasjer med næringslokaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontraktsverdien er 287 millioner kroner og inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

Byggetiden blir to år, med byggestart i november og overlevering høsten 2018. Bodø 360s 14 etasjer blir synlig fra hele byen og leilighetene får god utsikt i alle himmelretninger.

Boreus Eiendom har miljøambisjoner for prosjektet og næringsdelen av bygget skal oppnå Breeam-Nor Good-sertifisering.

Satser i Bodø

Skanska har bred erfaring med store komplekse bygg og har gjennomført flere prosjekter i Bodø opp gjennom årene. Ett av dem er det 17 etasjer høye hotellet Scandic Havet, som frem til nå har vært byens fremste signalbygg.

- Bodø 360 er spektakulært prosjekt og har en fantastisk beliggenhet midt i hjertet av byen. Vi er veldig godt fornøyd med at Boreus Eiendom har valgt oss til realisere dette prosjektet. Bodø er et viktig marked for oss og det et gledelig at vi nok en gang skal i gang med et stort, komplekst prosjekt etter en periode med relativt liten aktivitet. Vi gleder oss til å starte byggearbeidet og håper å tilføre Bodø et nytt landemerke som vil gjøre byen enda bedre å bo og leve i, sier regiondirektør i Skanska, Sturla Magnus.

- Boreus Eiendom har helt fra idefasen av prosjektet arbeidet tett sammen med Skanska for å muliggjøre realiseringen av Bodø 360. Samarbeidet har vært konstruktivt og godt, sier Johan Jørgen Koch.

- Vi som byggherre har kunnet dra nytte av Skanskas kompetanse på denne type utbygginger. Vi har tillit til at Skanska ville være en utmerket samarbeids­partner i gjennomføringen av prosjektet og ser frem til at bygget står ferdig høsten 2018.

Trangt og høyt

Skanska har vært tungt involvert i utviklingsfasen sammen med byggherren og arkitekten. Spisskompetanse og erfaring fra teknisk utfordrende byggprosjekter i andre deler av landet var avgjørende for at selskapet får muligheten til å realisere prosjektet. Byggeplassens beliggenhet stiller også store krav til planlegging og gjennomføringsevne.

- Det er svært viktig for oss med et nært og velfungerende samarbeid med myndigheter og naboer. Dette er et utfordrende prosjekt med en trang tomt og bygging i høyden. Gjennom god planlegging og et sterkt fokus på sikkerhet, skal vi sørge for at alle som jobber på prosjektet eller oppholder seg i området rundt skal føle seg trygge gjennom hele byggeperioden, sier Magnus.

Innovativt parkeringsanlegg

Det skal også bygges en felles garasjekjeller med totalt 59 parkeringsplasser.

Bodø 360 får et moderne, automatisk parkeringsanlegg som gir en optimal utnyttelse av parkeringsarealet. Bilen kjøres på oppstillingsplassen, før den fraktes automatisk til sin parkeringsplass. Her står kjøretøyet trygt innendørs.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS