Flere av stroppene som sikret elementene var ødelagt slik at lasten hadde forskjøvet seg. (Foto: Statens vegvesen)
Semien ble avskiltet, trekkvogna sendt til reparasjon og sjåføren fikk et forelegg på 15.000 kroner. (Foto: Statens vegvesen)

Slike stropper sikret 15 tonn

Disse avrevene stroppene sikret 15 tonns betongelementer. Politiet fikk tirsdag 13. september tips om en trailer på vei fra Hemsedal mot Gol.

Vogntoget gikk helt på «halv-åtte» og bilistene reagerte. Det viste seg at det aller meste var galt.

Trekkvogna var registrert i Estland, hengeren i Finland og sjåføren i 40-årene var også finsk.

Ekvipasjen var på vei fra Bergen til Hønefoss, og turen var også en kabotasjetur. På semien var det to betongkulverter. Som veide 15 tonn hver. Transporten av disse var arrangert av et norsk selskap.

Stroppe røk

Det var kun stropper som sikret. Flere av disse var røket, og dermed hadde lasten forskjøvet seg.

Politiet fikk tips om en estisk trekkvogn med finsk tilhenger på vei ned fra Hemsedal om Gol. Bilister reagerte på at den var skjev. Det viste seg at tilhengeren hadde flere rammebrudd og på planet sto to betongkulverter som var sikret kun med stropper. Flere av disse var røket.
Politiet fikk tips om en estisk trekkvogn med finsk tilhenger på vei ned fra Hemsedal om Gol. Bilister reagerte på at den var skjev. Det viste seg at tilhengeren hadde flere rammebrudd og på planet sto to betongkulverter som var sikret kun med stropper. Flere av disse var røket. Foto: Statens vegvesen

Den finsk-estisk-norske transporten var ikke helt i «water».
Den finsk-estisk-norske transporten var ikke helt i «water». Foto: Statens vegvesen

Heller ikke selve hengeren var noe å skrive hjem om. Det var en 2007-modell som hadde fått mye juling. Etter nærmere kontroll vise det seg at ramma var knekt flere steder og at det var dårlige bremser.

Den ble derfor avskiltet på stedet. Heller ikke bilen var i den beste forfatning. Den tilårskommende bilen hadde som semien dårlige bremser. Den ble derfor sendt til verksted for reparasjon og utbedring.

Førerkortbeslag

Statens vegvesen har bistått politiet med de tekniske undersøkelsene av vogntoget. De brukte hele onsdag for å gå det skikkelig etter i sømmene. Resultatet ble at førerkortet til føreren ble beslaglagt. I tillegg fikk han et forelegg på 15000 kroner.

Betongelementene ble onsdag kveld lastet om og transportert videre. Semitrallen ble hentet med en annen tilhenger og transport tilbake.

Statens vegvesen sto i begynnelsen av uken flere dager i strekk i øvre Hallingdal og Hemsedal.

Forsiden nå