Dieseltankene står inne i denne containeren, og man får pumpepistol med slange i ulike lengder koblet til.
Dieseltankene står inne i denne containeren, og man får pumpepistol med slange i ulike lengder koblet til.

Smart tankløsning hindrer diesel-tyveri

SK Produkter skal ut i markedet for å presentere et spennende tankkonsept som kombinerer tyverisikring med transport på vei - for opptil 9000 liter.

Morten Almark i SK Produkter gleder seg å oppsøke norske entreprenører for å presentere det finske tankkonseptet der dieseltanker lagres, transporteres og benyttes, mens de står inne i en vanlig container.

- Jeg forventer at markedet er nysgjerrig på dette, for jeg har ikke sett noe lignende pr. dags dato, sier Almark til Anlegg&Transport.

Mange tyverier

Tyveri av diesel er et økende problem for mange entreprenører på mange anleggsplasser. Den store aktiviteten i det norske anleggsmarkedet betyr at store mengder diesel står på veldig mange forskjellige anleggsplasser.

Tømmes en «typisk anleggstank» på 3000 liter iløpet av en helg, vil problemene stå i kø mandag morgen. Tapet av dieselen medfører i seg selv store tap, men man risikerer i tillegg at tanken er ødelagt etter innbruddet, og at driften på anlegget stanses i påvente av at nytt drivstoff kan leveres.

Dette var én av utfordringene da Finncont begynte å utvikle sitt tankkonsept hvor dieseltankene plasseres inne i en container. Dette gjør veien lengre for dieselbandittene. I tillegg er det vanskelig for tyvene å se at det oppbevares diesel i containerne.

Designes etter ønske

Containeren kan innredes slik kunden ønsker det. Løsningene sys sammen på fabrikken i Finland, og produktene er følgelig bestillingsvare.

Man kan for eksempel ha 3x3000-liters dieseltanker i containeren uten å overstige begrensningene for ADR-transport (transport av farlig gods på vei). Eller man kan velge å ha mindre mengder diesel i containeren, og i stedet benytte noe plass til pumpe og egen tank for spillolje fra maskinene. Både 400 V og 230 V kan kobles til løsningen.

- Tanksystemet egner seg for å stå på anlegg og i pukkverk. Containeren beskytter dieseltankene mot sprengning og steinsprut. Man kan koble til slangetrommel i ulike lengder og kodepumper om man ønsker det, sier Almark.

Han har selv sett «mye rart» av tanker når han har vært ute på ulike anleggsplasser. Derfor håper han denne løsningen fra Finncont vil skape interesse. SK Produkter selger også Finnconts ADR-godkjente dieseltanker med dobbel bunn/vegg.

Forsiden nå