Transportselskapet Girteka Logistics utvider flåten sin med 500 DAF XF-lastebiler. - DAF overgikk forventningene våre da de lanserte nye XF, som har en 7 % høyere drivstoffeffektivitet, skriver selskapet i en pressemelding.

500 DAF XF-lastebiler til Girteka

Har planer om å utvide Europa-transporten.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Girteka Logistics, med hovedkontor i Litauen, har bestilt 500 DAF XF-lastebiler til internasjonal transport.

- Basert på deres utmerkede pålitelighet, sikkerhet og drivstoffeffektivitet har vi bestemt oss for å bestille 500 XF-lastebiler til den stadig voksende bilflåten vår. Flesteparten vil settes i drift i perioden juli til oktober 2018, sier Mindaugas Raila, styreleder hos Girteka Logistics.

- Disse nye DAF-lastebilene inngår i planene våre om ytterligere utvidelser i Europa.

Siden de startet opp midt på nittitallet har Girteka Logistics – med hovedkontor i Vilnius, Litauen - utviklet seg til å bli en stor aktør på det europeiske transportmarkedet, med spesielt fokus på internasjonal fullbiltransport (FTL).

Den moderne kjøretøyflåten til Girteka Logistics består av mer enn 4400 lastebiler og 4700 tilhengere. Girteka Logistics har flere enn 9000 sjåfører.

- XF setter en ny standard

Mindaugas Raila, styreleder i Girteka Logistics (t.h.) og Preston Feight, adm. direktør i DAF Trucks signerer kontrakten.

- Avgjørelsen om å gå for toppmodellen DAF XF er gjort på grunnlag av omfattende markedsundersøkelser, sier Raila.

- For å understøtte vår rolle som en førsteklasses transportør, trengte vi et førsteklasses produkt, med de laveste driftskostnadene, blant annet ved å ha det laveste drivstofforbruket. I tillegg bryr Girteka Logistics seg om miljøet. DAF overgår forventningene våre ved å levere lave CO2-utslipp, takket være lanseringen av nye XF, som setter en ny standard innen drivstoffeffektivitet. Samtidig ønsker vi å gi sjåførene våre den beste mulige komforten, derfor har vi valgt de flotte XF-versjonene med Space Cab og Super Space Cab.

200.000 km serviceintervall

De 500 DAF XF-lastebilene til Girteka Logistics får den 12,9-liters Paccar MX-13-motoren (365 kW/480 hk, 2500 Nm ved 900 o/min) samt den nye automatiske Traxon-girkassen.

Lastebilene utstyres med den nyeste teknologien, slik som prediktiv fartsholder, prediktive girskift, kjørefeltvarsling, AEBS samt frontkollisjonsvarsling. DAFs førerassistentfunksjon bistår sjåføren i å oppnå best mulig drivstoffeffektivitet, det samme gjør DAFs Eco Roll-funksjon. For å oppnå maksimal driftstid, har Girteka Logistics valgt serviceintervaller på opptil 200.000 kilometer.

- Det faktum at en ledende transportør som Girteka Logistics velger DAF XF – årets internasjonale lastebil 2018 – er en viktig anerkjennelse av lastebilens kvalitet, pålitelighet, effektivitet og førerkomfort, sier DAFs direktør, Preston Feight.

- I tillegg er det er fantastisk anerkjennelse av det flotte forhandlernettverket vårt rundt om i Europa.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS