Slik ser den ut, den nye fjernkontrollen som du kan få til den nye Volvo FH-serien.
Slik ser den ut, den nye fjernkontrollen som du kan få til den nye Volvo FH-serien.

Snart kan du fjernstyre den nye FH-en

Volvo Trucks vil gjøre lastingen sikrere og mer effektiv med ny fjernstyrt løsning.

Selskapet har derfor utviklet Work Remote, som er en trådløs fjernkontroll som skal gjøre lastingen mer effektiv, og dermed redusere transportfirmaets kostnader.

- For et transportfirma er det viktig å ha høy produktivitet, noe som handler om å kunne frakte gods fra A til B på en så sikker og effektiv måte som mulig, sier Christer Pehrson, Business Manager for langtransport hos Volvo Trucks, i en pressemelding.

Slipper å klatre

Vanligvis må sjåføren opp i førerhuset for å lese av lasteindikatoren, noe som koster tid og krefter. Det trenger han ikke lenger med Work Remote.

Også andre operasjoner som vanligvis må gjøres fra førerplassen, kan gjøres gjennom det nye systemet.

Med Work Remote er det mulig å styre alt fra å heve og senke luftfjæringen til å knele lastebilen, aktivere kraftuttaket, regulere motorens turtall, slå av motoren og låse bilen. Ekstra knappefunksjoner som er installert på instrumentpanelet, via Volvo Trucks påbygger modul, kan også kobles til fjernkontrollen.

- Fjernkontrollen viser sjåføren direkte eventuelle skjevlastinger og lastens fordeling over akslene for både lastebil og slep. Man har med andre ord all informasjon rett i lomma, i stedet for å måtte springe frem og tilbake til førerhuset. Lastingen blir mer effektiv, sier Christer Pehrson.

Bedre sikkerhet

Han tror at systemet vil bedre sikkerheten vesentlig.

- For mange er lasting et stress-moment, noe som kan føre til ulykker. Med Work Remote eliminerer vi en stor del av dette ettersom sjåføren ikke behøver å springe frem og tilbake hele tiden. Blir det lettere å laste, vil det være en mer uthvilt sjåfør som setter seg bak rattet. Dette leder indirekte til en mer våken sjåfør og økt sikkerhet i trafikken", sier Pehrson.

Work Remote lanseres sammen med den nye Volvo FH-serien og kommer til å være tilgjengelig på markedet i løpet av 2013. 

Forsiden nå