Fra høyre Snorkels Ramesh Lal og Knutsen Maskins Thor Nordal, Monika Øverby og Jan Henrik Dahlin under besøket i Snorkels Vigo Centre i Newcastle.
Fra høyre Snorkels Ramesh Lal og Knutsen Maskins Thor Nordal, Monika Øverby og Jan Henrik Dahlin under besøket i Snorkels Vigo Centre i Newcastle.

Snorkels lifter til Knutsen Maskin AS

- Vi har studert liftmarkedet i en tid, og med Snorkel har vi funnet den rette partneren, sier daglig leder Thor Nordahl i Knutsen Maskin AS, Jessheim.

Importøravtalen innebærer at Knutsen Maskin AS skal representerer Snorkels omfattende Liftprogram i Norge, og Jessheim-firmaet er leveringsklar fra november.

Snorkel er lokalisert i Newcaste i England og eies av Tamfield Group som også eier UpRight Lift. Nå har Tamfield slått sammen de to liftmerkene under merkenavnet Snorkel for å få et selskap med et komplett liftprogram.

Bred satsning

- Snorkel-avtalen bringer oss inn i et nytt segment hvor vi kan bygge videre på vår omfattende kunnskap om løfteutstyr. Vi har representert Tadano Faun siden 1970 og har et veltrimmet apparat som kan tungt løfteutstyr. Nå går vi også i gang med det lettere segmentet, sier Nordahl.

Knutsen Maskin AS vil bygge opp en egen gruppe for å ta seg av den nye representasjonen i liftavdelingen. Avdelingen vil ha egen servicesjef, verksmester og delelagermedarbeider. I tillegg skal mekanikere videreutdannes.

Omfattende program

Som nevnt utgjør mobilkraner tyngden i produktprogrammet til Knutsen Maskin. Selskapet har også bygd opp enomfattende servicevirksomhet hvor Svetrucks containerkraner og Terex gravemaskiner blir betjent. I tillegg har Knutsen Maskin utført årskontroller og service på en rekke liftmerker i lang tid.

Det er derfor ingen nybegynner som gir seg i kast med liftmarkedet.

Forsiden nå