Vandalisert veivals. Malingen måtte fjernes fra vinduene før arbeidet kunne starte torsdag 9. mai på vindenergi-prosjektet.

Sprayet vinduer og skrev på maskiner

En eller flere personer har brukt spraymaling for å hindre at anleggsmaskinene på Sørmarkfjellet kunne brukes i forbindelse med bygging av Sørmarkfjellet Vindkraftverk (Trøndelag).

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Skadeverket har skjedd en gang mellom arbeidsdagens slutt på onsdag (8. mai) og torsdag morgen. En eller flere personer har brukt spraymaling til å tagge anleggsmaskinene med protester og slagord mot vindkraftutbygginga av Sørmarkfjellet. De har også bruk spraymaling til dekke vinduene på maskinene med svart lakk slik at det ikke skulle være mulig å kjøre, sier Morten Heggdal ved politiet i Namsos ifølge Namdalsavisa (krever abonnement).

Dette bidrar til å høyne det allerede høye spenningsnivået mellom motstandere av utbyggingen og utbyggerne.

Forholdet er anmeldt. Det tok tid å få bort malingen fra vinduene på maskinene, men det ble utført arbeid på anlegget etter at sikten fra maskinene var gjenopprettet.

Avisa melder også (krever abonnement) at Miljøvernforbundet, med Kurt Oddekalv i spissen, anmelder NTE Energi AS, Tore Løkke AS, Veidekke ASA og Trønderenergi AS for at deres ansatte skal ha utgitt seg for å ha politimyndighet.

Vandalisert veivals. Malingen måtte fjernes fra vinduene før arbeidet kunne starte torsdag 9. mai på vindenergi-prosjektet.

Sørmarkfjellet AS tildelte i februar 2019 Veidekke anleggsoppdraget for Sørmarkfjellet Vindkraftverk som skal bygges i kommunene Osen og Flatanger i Trøndelag.

Arbeidet utføres av Veidekkes anleggsavdeling i samarbeid med datterselskapet Tore Løkke AS. Anleggsarbeidene startet i april 2019 og skal være ferdige i oktober 2021.

Kontrakten er en totalentreprise verdt i underkant av 300 millioner kroner.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS