Det var maskiner av denne typen som ble stjålet på Hønefoss.
Det var maskiner av denne typen som ble stjålet på Hønefoss.

Stakk av med fire gravemaskiner

Frekke tyver brøt seg inn hos Hako Maskin på Hønefoss natt til fredag 23. august.

I løpet av natten ble fire firetonns gravemaskiner fjernet fra Hako Maskins område på Hønefoss.

Det var en fortvilet daglig leder Terje Lien som snakket med AT.no fredag morgen, mens politiet var på plass for å foreta åstedsundersøkelser.

- Det er noen som har tatt seg inn gjennom den låste porten. De må ha lastet maskinene på en lastebil. De er ikke større enn at de går inn i kapellet på en semiltrailer. Jeg regner vel med at maskinene er i utlandet allerede, sier Lien.

Maskinene var av typen LiuGong 904D, som er en kinesisk maskin i firetonnsklassen. Nettoverdien på maskinene er på rundt 800.000 kroner, og utsalgsprisen er på en drøy million kroner til sammen for de fire maskinene.

Hako Maskin er de eneste som selger LiuGong-maskiner i Norge, så gravemaskinene er neppe mulig å omsette her til lands.

Da tyvene var ferdig satte de porten på hengslene igjen, slik at tyveriet ikke skulle bli oppdaget så fort. Ifølge Lien må tyveriet ha skjedd mellom klokken 21 torsdag kveld og klokken 07 fredag morgen.

- Sistemann gikk herfra klokka ni i går, og jeg var her før sju i dag, sier han.

Maskinene var forsikret og ingen av dem var solgt ennå, men tyveriet skaper likevel problemer for Hako Maskin. Modellen er helt ny og maskinene skulle stilles ut på messer i høst, blant annet på Dyrsku'n i Seljord i september.

- LiuGong har hovedlager i Holland, så vi får sendt opp en ny maskin vi kan stille ut der, heldigvis, sier Lien.

 

Forsiden nå