Fra venstre: Kristjan Eiriksson, Reidar Bystøl, Bjørn M. Steine, Svenn Rune Systad, stikningsingeniører for Stangeland og Roger Hillesund, Leica Geosystems as.
Fra venstre: Kristjan Eiriksson, Reidar Bystøl, Bjørn M. Steine, Svenn Rune Systad, stikningsingeniører for Stangeland og Roger Hillesund, Leica Geosystems as.

Stangeland fornøyd med Leica Nova

Stangeland Maskin AS mottok nylig Leica Nova. Leica Nova ble lansert 4. juni og frem til nå er det solgt 14 stk. i Norge.

Leica Nova er det nyeste på markedet, hvor Leica Geosystems har integrert TotalStasjon og Scanning - en MulitiStasjon.

- Kravene til dokumentasjon øker, og med nye Nova fra Leica kan vi sikre nøyaktig dokumentasjon med en forenklet og raskere arbeidsprosess. Med scan går det raskt og effektivt, sier Svenn Rune Systad, Stikningssjef i Stangeland Maskin AS.

Svenn Rune forteller entusiastisk om Hillevågprosjektet, som er inne i sin andre fase, et prosjekt til en verdi av 80 mill. kroner. De skal bygge ut kollektivfeltet på fylkesvei 44, og gleder seg til å ta i bruk Leica Nova MS50.

Kristjan Eiriksson, Stikningsingeniør i Stangeland Maskin AS, forteller hvordan han ved hjelp av Leica Nova og scan dokumenterte varelageret på pukkverket på Hogstad, et areal på 2,4 mål, i løpet av kun en time.

- Scan gir høyere nøyaktighet og jobben gjøres betydelig raskere enn ved bruk av totalstasjon og innmåling av punkter, sier Kristjan.

Stangeland Maskin har over 500 ansatte, en maskinpark på 130 gravemaskiner, hvorav 40 av dem er utstyrt med GPS maskinstyring. De har en stikningsavdeling på 12 mann, og er godt kjent med og bruker Leica-produkter til daglig.

Leica MS50 samler inn 1000 punkter i sekundet og store datamengder kan samles inn på kort tid på vei, tunnel eller andre typer anlegg. Leica Nova MS50 Multistasjon kombinerer totalstasjons- , bilde- og scanningteknologi.

 

Forsiden nå