Løsningen vil også bli tilgjengelig på rototilt-løsningene.
Løsningen vil også bli tilgjengelig på rototilt-løsningene.

Steelwrist sikrer hurtigkoblinger

Steelwrist har lansert et system for å sikre at skuffa ikke kan falle av hurtigkoblingsfestet eller rototilten.

Steelwrist har utviklet løsningen i samarbeid med NCC. Å miste skuffa kan være farlig. Ofte slurves det når skuffa festes, og etterkontrollen med å legge trykk på skuffa utføres dessverre ikke alltid.

- Dagens hurtigkoblinger på det nordiske markedet viser ikke om skuffa sitter fast i festene. Derfor finnes det en risiko at føreren tror han/hun har festet skuffa riktig. Det kan være for sent når man oppdager at så ikke er tilfelle, sier utviklingssjef Markus Nilsson i Steelwrist.

Samme festeprosedyre

Mange entreprenører har opplevd at skuffa har falt av, og både mennesker og utstyr er kommet til skade.

- Jeg vil ikke vente på neste ulykke. Det er et utrolig stort problem. Jeg tror de tilfellene vi hører om bare er toppen av isfjellet, sier arbeidsmiljøingeniør Rolf Tengnér i NCC.

Sentralt i utviklingen har det vært at festeprosedyren skal forbli som i dag, at byggehøyden er lav og at skuffa ikke skal kunne falle av.

En automatisk sikkerhetslås på fremre bolt sikrer at skuffa ikke faller av selv om bakre bolt ikke er i riktig inngrep. Når føreren ser to grønne indikatorpinner, betyr dette at hurtigkoblingen er i låst posisjon.

Vil lisensiere løsningen

Steelwrist kan levere løsningen fra juni. Den tilpasses alle skuffestørrelser med symmetriske grindfester, også rototilter. Steelwrist vil lisensiere løsningen til andre produsenter av hurtigkoblinger og rototilter, slik at man kan få én løsning i markedet.

Løsningen blir vist på MaskinExpo i Stockholm i mai.

Volvo Maskin AS er en av flere forhandlere i Norge. Selskapet har hatt løsningen til test hos Thomas Maskin på Vinterbro. Der er det blitt fremprovosert situasjoner, og skuffa har holdt seg på festet, opplyser produktsjef utstyr, Bent Andersen, hos Volvo Maskin AS.

Forsiden nå