Far og datter Kjell Lintho og Stina Lintho Lippestad har full styring på belegningsstein-markedet.
Far og datter Kjell Lintho og Stina Lintho Lippestad har full styring på belegningsstein-markedet.

Steinbra for Lintho

Det går så bra for Lintho Steinmiljø i Mysen at selskapet blant annet må endre navn. Spesialisering på maskiner er firmaets nye fremstøt.

Lintho Områdesikring inngår nå som avdeling i nyetablerte Lintho Maskinsalg.

Maskinsalget har skutt i været etter Vei og Anlegg tidligere i år. Her viste firmaet frem den nye Pritec vakumløfter som bidrar til å effektivisere legging av kantstein og heller.   

- Vi spesialiserer oss nå på maskinsalg gjennom profilering av de nye produktene, Pritec vakumløfter og HBM veihøvel, forteller Kjell Lintho.

13 tonns veihøvel

Lintho understreker at den svenske vakumløfteren er en viktig nyvinning innen HMS-utviklingen. Han viser til at før måtte det to mann til for å løfte tunge steinblokker.

I forrige uke solgte Lintho den sjette vakumløfteren av året til en kunde på Inderøy i Nord-Trøndelag. Nylig solgte han også en ny HBM 13-tonns veihøvel til Gausdal.

Lintho Steinmiljø er et lite firma, men størst i Norge innen maskinell legging av belegningsstein, og har for lengst passert to millioner m2 arealer. Firmaet har en daglig belegningskapasitet på mellom 500-1000 m2.

Fortsatt med

Grunnleggeren av familieselskapet Lintho Steinmiljø, Kjell Lintho, er fortsatt med i driften som teknisk sjef og arbeidende styreformann, etter at datteren Stina Lintho Lippestad overtok som daglig leder ifjor høst.

Etter 20 år fremstår selskapet som seriøst og profesjonelt med en sentral plass i bransjen.

 

 

 

Forsiden nå